U trendu

Vruće leto (1)

Kako da ovo leto bude najbolje leto do sada? Šta može biti bolje od šeme sa dečkom u koga ste zaljubljene?

Slušajte, devojke! Više ne pali taktika muvanja iz mladosti vaših baka. Vremena su se promenila, pa i pravila u takvim igrama. Zabavljanje i sve što ide uz to nije tako jednostavno kao što izgleda. Muškarci već stotinama godina znaju da izlazak sa posebnom devojkom može biti zbunjujući, ispunjen strahom ili ozbiljnim dilemama. Kako zakazati sastanak? Gde da izađete? Ako se stvarno sjajno provedete, kako da osigurate sledeći izlazak?

Odakle početi? Da li već znate sa kim biste izašle? Ukoliko znate – sjajno, već ste u velikoj prednosti u odnosu na ostale. Ako niste sigurne koga biste pozvale, razmislite o tome koja bi osoba najverovatnije pristala na izlazak. Izaberite nekog koga već znate (iz škole, s posla ili komšiluka…) – to je bolje nego da pozovete dečka koga ste, recimo, spazile u biblioteci, a koji vas nikada nije ni pozdravio. Odredite kojoj „kategoriji“ pripada, a onda pratite naše tekstove koji bi trebalo da vam olakšaju ispunjenje misije.

Dečko koga poznajete, ali nikada niste razgovarale sa njim

Ne pišite mu pismo. Ako padne u pogrešne ruke, sve se može pretvoriti u vrlo ponižavajuću situaciju za vas. Potrudite se da izgledate opušteno. Unapred razmislite i nemojte reći nešto suviše neodređeno poput: „Da li voliš filmove?“ niti previše direktno: „Hoćeš li da izađemo u petak?“ Umesto toga, navedite ga na razgovor i kroz priču saznajte za šta je zainteresovan. Zatim iskoristite te informacije za sledeći potez. Na primer, ako vam kaže kako je prošlog vikenda bio na veslanju s prijateljima, recite: „Sviđa ti se veslanje? Razmišljala sam da odem na jezero u subotu. Da li bi voleo da odemo zajedno?“ Ukoliko pokuša da se izvuče ili vam se učini da mu ne prija poziv, samo zadržite svoj ponos i recite: „Nije bitno, sigurno će već neko ići sa mnom.“

Dečko sa kojim ste razgovarale nekoliko puta

Pre nego što se izgubi u bujici vaših osećanja, razmislite da li vas doživljava kao prijateljicu ili bi voleo nešto više. Ako vidite neke dobre signale, pokušajte da razgovarate s njim nasamo, van učionice ili škole. Kad se zapričate, recite nešto kao: „Tako se dobro slažemo. Da li bi možda želeo da odemo nekud zajedno posle škole?“ A onda sačekajte odgovor… Nadajmo se – potvrdan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.