Za dobar izgled (za devojke) (1)

Nema devojke koja ne želi da izgleda dobro – a pubertet nekad kao da je rešio da vas spreči u tome, uz gomilu promena koje se dešavaju na vašem telu. Zato, evo nekih opštih pravila kako da vodite računa o svom izgledu i, tako da kažemo, uzvratite udarac pubertetu.
Najvažnije je da se vodi računa o izgledu svakog dana, ne samo kad već dođe do nekog problema. Svakog dana bi se trebalo istuširati ili okupati, voditi računa o higijeni celog tela, ukuljučujući i kožu lica i tela, kose, usne šupljine i noktiju, koristiti dezodorans da bi se neutralisali neprijatni mirisi, proveriti da li vam neka dlačica narušava željeni oblik obrva i ako ga kvari, iščupati je, te koristiti balzam za usne. Ukoliko želite, i šminku možete koristiti svaki dan, ali po principu „manje je bolje“, to jest, za naglašavanje onog što je lepo, a ne za premazivanje lica ratničkim bojama. Dodatno zadovoljstvo i samopouzdanje može vam pružiti i miris omiljenog parfema.
E, sad, malo detaljnije. Lice treba ujutro i uveče očistiti sredstvom za čišćenje koje odgovara vašem tipu kože, zatim upotrebiti tonik koji će licu dati dodatnu glatkoću i skupiti pore, pa hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože i godinama. Jednom do dvaput nedeljno treba obaviti i piling lica, da biste uklonili odumrle ćelije i smanjili verovatnoću nastanka bubuljica. I telo treba oprati svaki dan, sapunom, gelom ili kupkom, uz upotrebu lufe za uklanjanje mrtvih ćelija – tako će vam koža biti čista i blistava. Nakon pranja tela dobro je upotrebiti mleko ili losion ili puter za telo prema tipu vaše kože, kako bi vam koža bila dovoljno hidrirana i meka i imala sjaj zdravlja. Neželjene dlačice uklanjajte po potrebi (pisali smo već o različitim metodama uklanjanja neželjenih malja).
Sutra pročitajte šta je još potrebno za redovno održavanje lepog i negovanog izgleda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.