U trendu

Za lepe noge

Mnoge devojke (pa i žene) obraćaju veliku pažnju na svoje noge i ponosne su na njihovu lepotu. Plus, s dolaskom toplijeg vremena dolazi i vreme kada ćete noge više otkriti – dolazi vreme suknjica, šortseva, pa i vreme plaže i kupaćih kostima. Ako i vi želite da vam noge lepo i privlačno izgledaju, tako da možete ponosno da ih prošetate gradom, evo nekoliko stvari koje možete da uradite.
Lepo vreme je super za vožnju bicikla, bilo da ga vozite same ili u društvu – a vožnja bicikla odlično oblikuje mišiće nogu (usput vam zateže i zadnjicu). Ako vas zanimaju konkretne brojke, za jedan sat umereno brze vožnje biciklom potrošićete 600 kalorija, što znači da je svakodnevna vožnja bicikla super ako želite da smršate. Pored toga, vožnja bicikla super utiče i na srce i na pluća i pojačava zdravlje celog organizma.
Što se same kože nogu tiče, masaža je najbolja ideja. Ne morate ići ni na kakvu stručnu masažu, niti plaćati za nju; biće sasvim dovoljno ako u toku svakog tuširanja istrljate noge rukavicom od frotira i izmasirate ih prstima. Posle tuširanja, kožu namažite hidratantnom kremom kako bi bila meka – i to je to!
Još jedna korisna stvar koju možete učiniti za svoje noge, kao i za ceo organizam, jeste da pijete biljne čajeve. Čaj od koprive je super, jer ubrzava metabolizam tako što poboljšava varenje – tako vam se u organizmu neće skupljati nepotrebni viškovi. Veoma je koristan i čaj od ginsenga, jer poboljšava cirkulaciju, pa tako smanjuje verovatnoću da ćete dobiti celulit, a ublažava i već postojeći celulit.
Nije preterano naporno, zar ne? Vožnja bicikla (koja je, naročito u društvu, veoma zabavna pa je nećete ni osetiti kao neku vrstu obaveze), istrljati noge dok se tuširate i namazati ih kremom i ispijati biljne čajeve zanimljivog ukusa – i vaše će noge biti takve da ćete moći ponosno da ih pokazujete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.