Za lepši dekolte (1)

Kada devojčicama počnu da rastu grudi, rađa se hiljadu pitanja i briga. Tu je stidljivost zbog grudi, pa pitanje da li rastu kako treba (recimo, ako su nejednake veličine – što nije neuobičajeno, i dok se njihov rast ne završi, ne može se znati da li će ostati nejednake ili ne) i, glavna stvar, navikavanje na sopstveni izmenjeni izgled.

Naravno, tu je i želja da se izgleda lepo – i želja da taj deo vašeg tela, za koji znate da privlači dečake, lepo izgleda, iako znate da će proći godine pre nego što zaista budete spremne da se skinete pred dečakom. Zato, evo saveta kako da vaše grudi lepo izgledaju. Saveti se zapravo odnose na to kako da održavate higijenu grudi, kako da ih pravilno negujete i kako da ih održavate zdravim – a jedan od rezultata (sporedan efekat, mogli biste reći), ako pratite naše savete, biće i to da će vam grudi biti lepe.

1. Prva i osnovna stvar: izbor grudnjaka. Kada prvi put kupujete grudnjak, dobra je ideja da vam majka ili starija sestra, ili već neka vama bliska starija od vas ženska osoba, pomognu prilikom izbora. Već imate grudnjak (nekoliko komada), ali niste sigurni da li su dobri (verovali ili ne, ali čak 80 odsto devojaka i žena nosi neodgovarajuću veličinu i/ili model brushaltera)? Evo na šta treba da obratite pažnju.

Brus u toku dana ne sme da se podiže na leđima prema gore; naramenice grudnjaka ne smeju da se urezuju u ramena niti da ostavljaju crvene tragove; grudi ne smeju da ispadaju iz korpica, niti da se „izgube“ u njima; grudi u brusu ne smeju da izgledaju nejednako (ako su nejednake, postoje brusevi s umecima baš za takve grudi); korpice ne smeju da budu prelabave spreda. Brushalter obično traje između 12 i 18 meseci, zavisno od materijala i od količine elastina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.