U trendu

Za lepši dekolte (2)

2. Za lep izgled grudi bitno je i kako se oblačite. Kao i inače kada se o lepom izgledu radi, ne treba samo slediti trendove, već i povesti računa o tome kako neka krpica izgleda baš na vama. Ako su vam grudi velike, dobro će vam stajati majice i topovi tamnijih nijansi, V-izrezi, okrugli otvori oko vrata, korseti, uske majice (pazite samo da ne budu toliko uske da vam grudi „ispadaju“ – to je vulgarno) i kardigani, kao i majice koje se obmotavaju oko tela i vezuju napred.

Ako su vam pak grudi male, topovi koji se vezuju oko vrata, majice s polo kragnom i majice s prugicama super će vam stajati, što se odnosi i na majice s detaljem preko grudi. Za devojke s malim grudima super je što nekad mogu da nose i majicu bez brusa ispod. Ako želite da vam grudi izgledaju veće, možete nabaviti postavljeni brus s umecima od sunđera – samo nemojte da nosite preveliki brus, jer će vam grudi loše izgledati u njemu.

3. Da je vežbanje zdravo, to sigurno već znate. Postoje i vežbe koje će pomoći da vaše grudi budu čvršće i lepše oblikovane, i pomoći će njihov pravilan razvoj. Same grudi nemaju mišiće – grudi čini masno tkivo – ali se mišići oko njih mogu učvrstiti. Mi vam predlažemo dve vežbe.

Jedna je nešto kao sklekovi u stojećem položaju – stanite šezdesetak centimetara od zida, nogu razmaknutih u širini kukova, licem okrenuti prema zidu, i naslonite dlanove na zid u visini i širini ramena. Zatim se polako primičite zidu, kao da stojeći radite sklekove, ostanite u primaknutom položaju nekoliko sekundi, a onda se vratite u početni položaj i vežbu ponovite onoliko puta koliko možete. Druga vežba obavlja se u ležećem položaju – lezite na leđa, raširite ruke i u svakoj držite punu flašu sa dva litra vode. Bez savijanja ruku u laktovima podižite ruke jednu prema drugoj, a kada ih skoro spojite, držite tako nekoliko sekundi, vratite ih u početni položaj i vežbu ponovite onoliko puta koliko možete. Vežbe radite makar tri puta nedeljno, a idealno bi bilo svakog dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.