Zabavljanje sa „nevaljalim“ momkom (2)

Ako vam veza sa „opasnim momkom“ ovako deluje, trebalo bi da se spustite na zemlju. Nema tu nikakve magije, a ni veličine. Osećaj „kao na filmu“ je obična iluzija, jer nema nikakve veličine u tome što ste u vezi sa kriminalcem (drugim rečima, sa osobom koja zarađuje na tome što na ovakav ili onakav način maltretira i unesrećuje druge ljude, od kojih mu mnogi ništa nisu skrivili). Jednom kad se njemu nešto desi (kao što pre ili kasnije svakako hoće), ljudi će o vama pričati veoma ružne stvari. Nećete biti kao ucveljena udovica Monika Beluči sa reklame za „Sicily“ parfem – imena koja će vam davati biće znatno ružnija i vulgarnija i nimalo veličanstvena. Nije verovatno ni da ćete imati prave prijatelje koji bi vas tešili.

Zaboravite na takve. Bez obzira na uzbuđenje i veličinu koje vam se čini da osećate, držite se dalje od takvih momaka. Ukoliko su uzbuđenje i adrenalin ono što tražite, bavite se nekim ekstremnim sportom (recimo, idite sa društvom na splavarenje Tarom, skačite padobranom i slično). Ukoliko težite veličini, učinite od sebe nešto veliko, pokažite svima da ste u nečemu baš super (a svako je u nečemu baš super i može tim svojim umećem da pruži zadovoljstvo i sreću mnogima), umesto da veličinu tražite u tome što ćete biti sa nekim (i „grebati se“ o njegovu slavu, koja ionako nije ništa pozitivno).

Život može biti super, ako mu to dopustite: uzbudljiv i velik, pravo uživanje. Za to vam je potrebno da radite ono u čemu ste dobri, da imate dobre prijatelje koji vas vole i koje vi volite i dečka koji ima iste takve osobine. Onda možete svi zajedno da uživate i da vaše uživanje ne uključuje povređivanje ma koga. Isprobajte ovaj „recept“ (super vi, super prijatelji i super dečko (sasvim normalan, „običan“ dečko)) i videćete da uz njega možete biti veoma srećni – znatno srećniji nego što biste ikada bili sa „opasnim momkom“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.