U trendu

Zaljubljena u maminog dečka

Roditelji su vam razvedeni, bilo da je razvod bio relativno nedavno, bilo da je to nešto davnašnje. Tek, živite s majkom. Život ide dalje. Vaša majka je upoznala novog muškarca i, nakon nekog vremena, tog novog muškarca upoznala i s vama. Vaša mama ima dečka! To vam je, moguće, neobična ideja – ali, malo-pomalo, navikavate se. Samo, ima tu još nešto. Vama se mamin dečko dopada – ne kao mamin dečko, nego kao neko za koga biste želele da bude s vama.

Šta uraditi u ovakvoj situaciji? Takve stvari se dešavaju i stvaraju veliku dilemu kako postupiti. Najkraći i najdirektniji odgovor bio bi da ne treba da radite apsolutno ništa, osim što ćete ideju o flertovanju s maminim dečkom sebi izbaciti iz glave. Nije uopšte bitno da li je on po godinama bliži vama (to jest, mlađi je od vaše mame) ili vašoj majci – on je tuđ dečko, a s tuđim ne treba flertovati. Zamislite samo kako bi se vaša majka osećala da sazna da želite njenog dečka za sebe!

Ako je mamin dečko približno njenih godina ili i stariji, on vas, sasvim sigurno, vidi kao klinku. Ukoliko s vama razgovara kao sa sebi ravnom, to je zato što želi da ga prihvatite – kao novog muškarca u životu svoje mame. Želi da vam stavi do znanja da neće pokušati da istisne vašeg tatu kao vašeg oca, već da će s vama biti u prijateljskim odnosima. On je s vašom majkom – što znači da s njom i želi da bude (ako je s vašom majkom zato što zapravo želi da bude s vama, radi se o bolesnoj osobi koje bi trebalo da se klonite).

Može se desiti i da je mamin dečko znatno mlađi od nje, dovoljno mlađi da pomislite kako bi po godinama pre odgovarao vama nego njoj. Tada je vrlo verovatno da će vas u razgovoru tretirati kao sebi ravnu – jer je premlad i previše neiskusan da bi se postavio prema vama kao otac. Ipak, takvo ponašanje nije nikakav signal da mu se zapravo dopadate vi, niti da uopšte razmišlja o vama na taj način – on je s vašom majkom zato što želi da bude s njom. Neki muškarci vole starije žene i tu nema ničeg lošeg – plus, ako on voli starije, zaista nije verovatno da biste ikako mogle da ga zainteresujete.

Glavno je da upamtite sledeće: nikako ne treba da pokušavate da majci preotmete dečka (niti bilo kome drugom, što se toga tiče). Ne zaboravite da je majka jedna i jedina; da li biste zaista želele da užasno povredite majku zbog flerta koji najverovatnije ionako ne bi uspeo? Mamin dečko je mamin dečko, i tako bi trebalo i da ostane – a vi ćete, sasvim sigurno, naći nekog slatkog i simpatičnog (ili kakvog već želite) samo za sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.