U trendu

Zamišljeno putovanje

Svako je nekada nervozan, neraspoložen, svima treba da se povremeno oslobode stresa, relaksiraju i opuste. Jedan zanimljiv, a uz to i besplatan i svima dostupan način da se to i uradi jeste putovanje u mašti.
Zamislite kud biste voleli da otputujete. To može da bude mesto koje ste već posetili i mnogo vam se dopalo, ili bi vam se dopalo da nije bilo toga-i-toga (a pošto će se sve dešavati u vašoj mašti, možete da zamislite da toga što vam je smetalo nema, nego je mesto baš onakvo kakvim ga želite), ali ne mora. Može da bude i mesto za koje ste samo čuli, a voleli biste da ga posetite, ili neko izmišljeno mesto, čak i s izmišljenim stvorenjima koja ga nastanjuju. Ne mora da bude mesto u smislu grada ili planine ili neke lepe plaže, može da bude i soba s pogledom baš onakvim kakav želite, opremljena baš onim čime želite. Glavno je da se radi o nečemu što vam se dopada i što vas relaksira.
Jednom kada ste otprilike negde smestili to mesto (izmišljenu lokaciju, sobu, šta god da ste odabrali), usredsredite se na njega. Zamislite sve moguće i nemoguće detalje. Izgled te lokacije, sa svim sitnim i krupnim pojedinostima (možete dodati i ono što iz svog "položaja" ne biste mogli da vidite, ali "znate" da je tamo): sve zvuke koji dopiru do vas, bilo da ih prave ljudi, životinje, biljke, vetar, talasi, izmišljena stvorenja, tehnološke naprave… Mirise koji dopru do vas; šta možete da dodirnete; šta biste mogli da dodirnete kad biste se pomerili. Ukusi koje možete da osetite. Što detaljnije, to bolje.
Nakon toga, zamislite kako se krećete po toj lokaciji ili samo leškarite i uživate. Ako se krećete, kakvi sve čulni utisci (svih pet čula) dopiru do vas? Šta sve doživljavate? Ako leškarite, šta sve tada dospeva do vas? Možda nešto čujete ili vidite, niste sigurni u detalje, a mrzi vas da proveravate šta je? Ili je sve samo idealno i lepo i opuštajuće?
Ovakvo "putovanje" može izuzetno da prija i veoma da vas osveži, kao i da vas smiri i opusti i učini da se baš super osećate. Probajte – ne košta ništa, a jedino ograničenje je ono koje postavi vaša imaginacija!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.