Zar je to razlog za raskid?

Maltene svakom se desilo da dečko ili devojka raskinu s njima uz neki krajnje bezvezan razlog, razlog koji ih ostavi krajnje zbunjenim. Tu, nažalost, nema pomoći, jer koji god pravi razlog bio, suština ostaje ista: ta osoba više ne želi da bude s vama.
Razlozi koje čujete zaista mogu da budu neverovatni: te toliko vas vole da se plaše (ako vas vole, valjda žele da budu s vama, ne da pobegnu od vas); te ne mogu da uklope i školu i vas, prijatelje i vas, roditelje i vas (to jest, njihovi prijatelji ili roditelji vas baš ne vole); sviđate se njihovom prijatelju ili prijateljici pa će oni da se sklone da prijatelj ili prijateljica ne bi patili gledajući vas s njima; idu na letovanje ili zimovanje pa ćete biti razdvojeni… Uz takav "razlog" ništa vam ne bude jasno – zar je to razlog za raskid?
Najčešće, to nije razlog za raskid. To je samo izgovor. Razlog za raskid je neki drugi, ali pravi razlog ne žele (na primer, žele da se zabavljaju s nekim drugim, i to vama bliskim) ili nisu u stanju da vam kažu (nekada ni sebi nisu u stanju da priznaju koji je pravi razlog, ili ni sami ne znaju šta stvarno hoće). Nekad se desi i da je neko napričao ružne stvari o vama, a vaš dečko ili devojka su u to poverovali i zato raskidaju – tu ne vredi čak ni ako za to saznate i pokušate da im objasnite; ako su mogli da o voljenoj osobi bez dokaza poveruju u nešto takvo, šta od njih dalje da očekujete?
Šta u takvoj situaciji? Pokušajte da ne lupate previše glavu oko toga i prihvatite ono što je činjenica: ta osoba ne želi više da bude s vama. Koji god bio pravi razlog, ta činjenica stoji. Prebolite tu osobu (znamo, mnogo lakše reći nego učiniti, boli i ume jako dugo da traje) i nastavite sa svojim životom – ta veza vam neće biti jedina u životu, niti ćete samo tu osobu voleti celog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.