U trendu

Zar zbog takvih da vas ostave?

Pitanje iz naslova je sebi, a i drugima, postavio priličan broj ostavljenih. Može da bude bolno kada smatrate da vas je voljena osoba ostavila kako bi bila s nekim koga smatrate lošijim od sebe, ali to je pogrešan način razmišljanja kojim sebi samo produžavate period patnje.
On vas je ostavio i svega nekoliko dana kasnije ga vidite s devojkom koja nije ni blizu toliko dobra riba kao vi, čak i ne vodi nešto računa o svom izgledu, ili s nekom glupačicom koja se smeška i klima na svaku njegovu reč. Ona vas je ostavila, rekla je da sad nije sposobna ni za kakvu vezu, a dva dana kasnije vidite je s novim momkom, nekakvim tunjavkom – šta li je uopšte našla u njemu, i zar zbog nekog takvog vas da ostavi, pa vi ste sto puta bolji?
Ovakav način razmišljanja je pogrešan, jer vam skreće pažnju s činjenice da ta osoba više ne želi da bude s vama. Potpuno je nebitno s kakvom je osobom sada, ružnom, lepom, pametnom, glupom, ovakvom, onakvom, potpuno je nebitno da li je s nekim boljim ili lošijim (šta god to značilo) od vas – s vama više ne želi da bude. Veza s vama je gotova. Jednom kad to prihvatite, pitanje iz naslova biće vam nevažno – ta osoba nije više s vama, nije više deo vašeg života, kakve veze ima s kim je sada?
Jedina korist od razmišljanja o tome s kime je bivši/bivša sada jeste ako vas navede da se upitate o tome da li ste vi u nečemu grešili dok ste bili u vezi. I to se ne treba upitati zato da biste smislili kako da vratite bivše, zato da saznate kako tačno da folirate pa da opet privučete bivše, jer vam to neće doneti sreću, već zato da greške iz prethodne veze ne biste pravili u sledećoj. A sledeće veze i nove ljubavi će, pre ili kasnije, sigurno biti – i tada vas zaista neće biti briga s kime su vaši bivši.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.