U trendu

Zašto objašnjava kad joj uputite kompliment?

Komplimente u principu vole svi, i onda momcima ne bude jasno zašto neka devojka, kad joj upute nekoliko lepih reči, počne da objašnjava da se zapravo i ne trudi, ili im kaže da nisu u pravu. Više je mogućih razloga za takvo ponašanje.
Učtivo bi bilo jednostavno se nasmešiti i zahvaliti na komplimentu. Ne morate da uzvratite kompliment. Ne morate ništa da objašnjavate. Samo se nasmešite i zahvalite. Međutim, devojka kojoj upute kompliment često ne postupi tako, već odgovori da nije lepa, nije joj lepa kosa, odeća joj nije ništa posebno, ili počne da objašnjava gde je kupila to-i-to, koliko joj je trebalo da namesti kosu – ili kaže da se oko izgleda nije ni trudila.
Nekad, devojka tako postupa da bi dobila još komplimenata. Ona kaže da nije lepa, vi je ubeđujete da jeste, ona i dalje tvrdi da nije, vi je i dalje obasipate komplimentima… Nekad pak ona ne pokušava da vas navede ni na šta, jednostavno ne smatra da zaslužuje kompliment koji ste joj dali, i to i otvoreno kaže. Onda kad odgovori da se nije potrudila oko svog izgleda, najčešće se radi o tome da ne želi da pomislite kako se nešto posebno doterivala za vas. A nekad, kad počne da objašnjava ili kaže da nije onako kako ste rekli, radi se samo o tome da ste je iznenadili komplimentom, ne zna šta da kaže, pa počne da brblja prvo što joj padne na pamet a da ima neke veze s temom.
Šta vi da radite kad se devojka ponaša na neki od opisanih načina? Nastavite da joj dajete komplimente. Ne kažemo da treba da pričate kao navijeni i da je 24 sata dnevno zasipate komplimentima, ali se što češće setite da joj pružite neki. Vremenom, poverovaće vam da tako zaista i mislite, pa će se opustiti i neće više odbijati, zapitkivati ili objašnjavati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.