U trendu

Zašto pričaju te gadne stvari?

Mnogim tinejdžerkama i tinejdžerima se desilo da se upitaju: "Zašto oni tamo pričaju te odvratne stvari?" Najčešće su devojke te koje se to pitaju za momke, mada se dešava i obrnuta stvar. Različiti su odgovori na to pitanje.
Nekada je u pitanju delom zabava, a delom takmičenje. Recimo, dečaci namerno pričaju odvratne stvari i pokušavaju da zgade jedan drugog, kao i da budu oni koji će ispričati nešto najodvratnije. Niko tu nema lošu nameru, niti želi da nekome ogadi život, jednostavno se radi o zabavi i nadmetanju, samo što ima onih koji su osetljivi na takve priče.
Nekada se radi i o pokušaju privlačenja pažnje, kao i o nedostatku razumevanja da je to što ta osoba priča nekome odvratno. Ta osoba, momak ili devojka, priča nešto što smatra zanimljivim i upadljivim, želi da privuče pažnju i da sve zainteresuje svojom pričom, njoj ta priča nije nešto od čega se izvrće želudac i od koje bi joj preselo jelo, i ne razume da nekome to stvarno smeta. I opet, ne radi se ni o kakvoj zloj nameri, samo o nespretnom pokušaju privlačenja pažnje i o nerazumevanju drugih.
Prethodna dva primera su bila ono što najčešće rade dečaci. Postoji, međutim, i jedna devojačka priča od koje pripadne muka mnogim dečacima – ona o menstruaciji. Većina momaka ne razume kako devojke mogu da dugo pričaju o tako gadnim stvarima. Da ne bude zabune, neće sve devojke pričati o tome; ima devojaka koje uopšte ne žele da slušaju o detaljima nečije menstruacije, a ako ta osoba ima probleme s mesečnim ciklusom, smatraju da treba da ide kod ginekologa, a ne njima da prepričava svaki gadni detalj. S druge strane, ima devojaka koje će se možda ustezati da pred momcima pričaju o takvim stvarima, ali smatraju da, ako ste žensko, sigurno vam ne smeta da slušate o tome, pa će vam nadugačko i naširoko o tome pričati. Zla namera? Ni ovde je nema; najčešći razlog zbog kojeg devojke pričaju o menstruaciji je taj što im je to novo, neretko im smeta, nije isključeno ni da su malo uplašene, pa razmenjuju priče s drugaricama kako bi se uverile da je sve s njima u redu, da to što im se dešava i treba na taj način da im se desi, da i ne spominjemo da umiruje već i to kad vas drugarice saslušaju i kad znate da vas razumeju jer i same prolaze kroz nešto slično.
Vrlo se retko dešava da neko ko vam priča stvari koje su vam odvratne zaista želi da vas povredi. Najčešće, to je neka vrsta igre ili takmičenja (neko će takve igre smatrati nezrelim), nekad je i razmena informacija i potreba da se umiri strah, a skoro uvek je bez loše namere.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.