U trendu

Zimske čarolije

Raspust samo što nije. Razmišljate o finišu u školi, ali znate da ste se ovog polugodišta baš naradili i da zaslužujete najbolji mogući odmor! Ako vas brine to što ćete ostati u gradu (i provesti sve vreme u kući), uveravamo vas da ovo može biti najbolji raspust do sada.

Lenčarite do mile volje! Zamolite roditelje da vas ne bude rano i spavajte sve do 12. Još je bolje izabrati popodnevni odmor – napolju mraz, a vi u toploj sobi, ušuškani u omiljenoj kućnoj trenerci. Nema obaveza, škole, niko vam ne smeta – ne može biti bolje.

Grickalice i čokolada povećaće vam energiju vrlo brzo, ali jedite što više voća i povrća. Bićete manje bezvoljni, a voće i povrće puno je vitamina koji su vaši saveznici u bespoštednoj borbi sa raznoraznim bacilima. Uostalom, tragovi novogodišnjih praznika i januarskih slava ne otklanjaju se tako lako. Mislite već sada na savršenu letnju figuru.

Ukoliko vam je baš dosadilo da se po ciči zimi nalazite sa društvom, organizujte s prijateljima dane čitanja. Neka to bude literatura laganijeg sadržaja – dobri krimići, ljubavne priče ili duhovite knjige, na primer: „Autostoperski vodič kroz galaksiju“. Zabavljajte se zajedno, prepričavajući jedni drugima najzanimljivije odlomke i domišljajte dalji razvoj radnje u romanu.

Igrajte se bojama. Neizostavni modni detalji ove zime moraju biti šarene rukavice, veseli šalovi i kape. Setite se „Benetonovih“ reklama – najneverovatnije kombinacije su više nego dobrodošle. Razmislite o bojama svoje sobe i bar nakratko odmarajte se u žutom. Jeste li znali da je jedno istraživanje pokazalo da ljudi u narandžastim i crvenim prostorijama osećaju hladnoću tek na 11 stepeni, a oni koji su u plavim ili zelenim sobama već na 15 stepeni?

Konačno imate dovoljno vremena za sve one sitnice koje vas zanimaju, a kojima ne stižete da se pozabavite zbog školskih obaveza. Pozajmite priručnik o joga vežbama, isprobajte neuobičajene kulinarske recepte, saznajte sve o omiljenoj zvezdi surfujući Internetom… Uf, ima toliko toga da jedan zimski raspust stvarno nije dovoljan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.