U trendu

Zlobnici sve moraju da primete

Ukoliko se osećate nesigurno, lako vas može povrediti zloban komentar, a ne pomaže ni to što zlobnici kao da primete ama baš sve što biste voleli da previde. Kada vam se tako nešto desi, setite se da zlobni komentari nemaju mnogo veze s vama; najviše veze imaju s osobom koja je komentar uputila.
Niste stigle da operete kosu – eto odmah zlobnika koji vas nazove masnokosom ili nešto slično. Bile ste baksuz i u "onim danima" vam se pojavila fleka na pantalonama – zlobnica to smesta mora naglas da kaže, tako da vam se svi smeju. Udarile ste se – zlobnici pokazuju na vas i podsmevaju vam se. Imate modricu – eto razloga za podsmeh. Nosite naočari ili fiksnu protezu – još razloga za podsmeh. Zbunite se na času i "lupite" nešto – nema šanse da vas nakon toga ostave na miru. I tako stalno.
Ono što zlobnici žele jeste da vide vašu reakciju. Da vide da su vas iznervirali, povredili, da vide vaš bes i/ili vaše suze, da vide da vas je blam, da vam se dodatno podsmevaju dok pokušavate da ne uzmaknete i da im odgovorite podjednako oštro. Ono što im najviše smeta jeste kad ne mogu da dopru do vas, kada gledate kroz njih, kada i ne konstatujete njihove zlobne komentare.
To je lako reći, ali kako to i učiniti? Kako ne odgovoriti i ostati miran kada vas zlobna primedba povredi? Tako što ćete se setiti da ta primedba nema veze s vama, već s tim zlobnicima. Razmislite: kad se zanesete u razgovor s drugaricom, ili dok slušate dobru muziku, ili dok posmatrate momka koji vam se dopada, ili već radite nešto što vam je zanimljivo, da li uopšte primetite da je nekoj devojci masna kosa ili da joj je nešto ispalo pa se sagla i podigla to? Da li ćete primetiti nečiju bubuljicu u takvim trenucima, da li će vam biti značajno što neko nosi protezu ili naočari? Teško.
Kad radite nešto što vas zanima, druge slabo primećujete. Detalje zbog kojih ćete dobacivati zlobne komentare moguće je videti samo kada se smrtno dosađujete – što znači da zlobnici ili zlobnice koje dobacuju za vama nemaju ništa zanimljivo u svom životu, toliko ne znaju šta će sa sobom od dosade da bulje u vašu kosu koju jutros niste stigle da operete. Jadno. Zar oni koji se tako jadno ponašaju zaslužuju vašu pažnju ili, još i više, vaše suze ili bes ili poniženost? Šta su takve osobe vama pa da vam uopšte bude bitno ono što za vama dobacuju?
Ignorišite ih, pa će smarati nekog drugog. Vi kosu možete da operete, a oni i dalje neće umeti ništa bolje nego da dobacuju zlobne primedbe.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Bolje i zlobnici nego „kokošije sljepilo“.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike