U trendu

Zvezdana prašina

Ako vam drugi tvrde kako nisu bili zaneseni slavnom ličnošću, bar u jednom periodu života – lažu. Tinejdžeri se totalno „lože“ na zvezde; ponekad i na više njih istovremeno. Jedna devojka priznaje kako je zaljubljena u Džošuu Džeksona i Indijanu Džounsa (upravo Indijanu, ne Harisona, iako zna da je taj lik fikcija) – i super se oseća. Ne postoji uobičajeni strah od odbijanja, nema ni najmanje verovatnoće da će ikada sresti tu osobu i, na kraju krajeva, niko od vršnjaka ne zbija šale zbog toga što joj se dopada Džošua.

Ovakva osećanja mogu poslužiti da na opušten i zabavan način testirate sami sebe i otkrijete koji vas tipovi ljudi privlače. Pa ipak, nekad se toliko uživimo u celu priču da te emocije zbilja počinju da bole ili nam odvlače suviše pažnje, vremena i novca. Ali, bez preterivanja, zaista možete uživati u svojoj „zvezdanoj ljubavi“.

  • Imajte mere. Lako vas može obuzeti taj osećaj i možete uveriti sebe kako zaista znate tu osobu, te da bi, samo kada bi vas ona upoznala, to sigurno bila ljubav na prvi pogled. Naravno, bili biste zajedno do kraja života. To je fenomenalna fantazija, ali trebalo bi da to i ostane. Reći ćete da ništa nije nemoguće, ali ako zaista počinjete da verujete u to kako imate nekakvu budućnost sa zvezdom u koju ste zaljubljeni – možda je vreme da se vratite na zemlju.

  • Zabavno je imati postere svuda po sobi, čitati apsolutno sve što možete da pronađete o njemu ili njoj. Ipak, ne zaboravite na to da su čitave mašinerije uključene oko slavne ličnosti (filmski studiji, izdavačke kuće, menadžeri…). Oni žele da budete potpuno opsednuti. Što više novca potrošite na magazine, CD, DVD i slične stvarčice, to više novca oni zarađuju!

  • Ne dozvolite da to utiče na vaše stvarne veze. Emocije prema zvezdama ili likovima iz mašte mogu biti prijatan beg od pritiska u stvarnom svetu, ali vaš imaginarni život nikako ne sme biti važniji od odnosa sa bliskim ljudima (roditeljima, rodbinom, prijateljima). Ako više vremena provodite gledajući svoj omiljeni film nego u druženju sa prijateljima, ako upadate u ozbiljne svađe zbog svojih osećanja prema nekoj zvezdi – nije dobro. Previše ulažete u jednu fantaziju. Pored toga, tako opsednuti, možete propustiti neku realnu ljubavnu priču!

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.