U trendu

Evo kako da vam se odeća nikad brže osuši tokom hladnih dana: Zlata vredan trik

Gotova je sezona laganih materijala i tankih majica, pa ako nemate mašinu za sušenje veša u stanu ili ne želite uvek da je koristite, imamo za vas nekoliko trikova koji će vam pomoći da vam se veš brže osuši tokom ovih dana.

Ako sušite veš unutar doma, potrebno je da često provetravate. Uz pomoć svežeg vazduha vaš veš će se mnogo brže osušiti, a tako ćete i sprečiti pojavu buđi koju vlaga u stanu izaziva. Ukoliko ne vetrite dovoljno, vlada koja se zadržava prouzrokovaće buđ koja je opasna po zdravlje.

Ostavite malo više mesta između komada odeće koje kačite na sušilicu jer ćete tako omogućiti da vazduh bolje cirkuliše i da se veš brže osuši. Probajte da perete manje odeće u isto vreme ako nemate mnogo prostora za sušenje.

Ukoliko ima sunca, iznesite veš napolje. Jeste da se izlažete riziku da se iznenada naoblači i veš pokisne, ali je mnogo bolje da vam veš bude na svežem vazduhu nego unutra. Čak i kada se vaša odeća zaledi, ona će se mnogo brže osušiti kasnije i biće pufnastija.

Iako vam se čini kao odlična ideja da stavite stvari preko radijatora jer tako možete brže da je osušite, ipak se suzdržite od toga. Tako imate veće šanse da izazovete pojavu buđi u stanu jer upotreba toplog tela za sušenje povećava vlažnost vazduha.

Ukoliko nemate drugog izbora nego da uključite mašinu za sušenje veša, imamo za vas jedan savet. Stavite unutra sa vlažnom odećom i jedan suvi peškir. Peškir će upiti vlagu koja se stvara u mašini, a i on će se polako sušiti sa ostalim vešom. Ovako će vam se odeća brže osušiti i biće nežnija i mekša kada je izvadite iz mašine.

Odeću koju planirate da peglate ne morate da čekate da se u potpunosti osuši jer je pegla takođe suši.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar