U trendu

Fora vredna milion dolara: Kako da osušite VEŠ tri puta brže

Veš će se brzo osušiti

Australijanka Šenon Laš, ekspertkinja u kućnim poslovima, više puta je uspela da pomogne ljudima širom sveta svojim neobičnim i dovitljivim savetima u vezi s običnim kućnim poslovima.

Jedan od saveta koji je naišao na oduševljenje jeste brži način za sušenje veša, trik oduzima dve sekunde a daje neverovatne rezultate.

Šenon je za „Newscorp“ rekla da je čula da žene veruju u mit da će upotreba veće količine deterdženta značiti čistiju odeću – ali ona tvrdi da to uopšte nije istina.

Ljudi često zbog „previše čistih“ peškira dobijaju osip i iritaciju na koži, a razlog tome jeste višak praška koji se zalepi za tkaninu, a potom se ona u kontaktu sa kožom zagreje i iritira je.

Zato peškiri iz mašine izlaze mekani i lepi, ali već sutradan bivaju grubi poput šmirgle. Zbog toga Laš savetuje da se prilikom upotrebe deterdženta vodite pravilom – manje je više.

U mašinu za veš s prednje strane dovoljno je da stavite tek osminu preporučene količine praška ili tečnosti. One koje se pune odozgo zahtevaju četvrtinu te količine.

Što se tiče trika za brže sušenje, Šenon objašnjava da je najefikasnija metoda da u mašinu punu mokrog veša stavite suv peškir – koji je prethodno opran pravilnom metodom o kojoj je na početku teksta govorila.

Ona tvrdi da će se tako mokra odeća osušiti tri puta brže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar