U trendu

Kako da očistite prozore bez tragova i mrlja: Zablistaće kao nikad pre, tri meseca ih nećete brisati

Tri su glavna razloga zašto vam se ne skidaju mrlje na prozorima posle pranja, a ovi saveti će vam pomoći da vam pogled kroz prozor ponovo bude lep, bez mrlja.

1. Greška: Pranje prozora u pogrešno doba dana

Iako smo svi jedva čekali lepo vrijeme da se bacimo na posao, najveća greška koju pravimo jeste baš  ta da prozore peremo tokom dana, odnosno onda kada ih obasjava sunce.

Sunce, zapravo, vrlo brzo zagreva staklene površine što znači da će se bilo koji preparat koji nanesete na staklo momentalno osušiti pa nećete uspeti da ga na vreme uklonite sa stakla. Osušeno sredstvo za čišćenje ostati će na staklu u obliku belih mrlja ili mutnih tragova.

Savet: Prozore perite ranije ujutro ili pak kasno naveče pošto će se do tada staklo već ohladiti, prenosi Novi.ba.

2. Greška: Pogrešno brisanje prozora

Brisanje prozora završna je faza prilikom pranja tokom koje nastaju spomenute komplikacije. Najveća greška koju pravimo jeste da staklo brišemo kružnim pokretima. Ova tehnika jedino je efikasna kod brisanja automobila, dok za pranje staklenih površina ili ogledala nikako ne deluje.

Zapravo, brisanje kružnim pokretima ruke prašinu i ostatke prljavštine sakupljene sa krpom ponovno vraćamo na obrisanu površinu što uzrokuje stvaranje mrlja.

Savet: Najbolji pokret za brisanje je onaj u obliku slova S, zbog kojeg se rukom postepeno spuštamo prema dnu stakla, a ne prelazeći pritom dva puta po istom mestu.

3. Greška: Preterivanje sa sredstvima za pranje prozora

U želji da uklone svu prljavštinu sa prozora, mnogi će staklenu površinu dobro natopiti nekim sredstvom za čišćenje. Ali to je upravo i najveća greška koju možete napraviti.

Pored toga što ćete se dvostruko više namučiti, ne uklonite li preparat sa stakla u potpunosti, kada se prozor osuši, na njemu će se pojaviti i mutne mrlje.

Savet: Prozor je najbolje prati samo sa čistom vodom ili pak sa nekim blagim preparatom i to u vrlo maloj količini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar