U trendu

Mali trikovi za EFIKASNO čišćenje mikrotalasne

Poznato vam je da mikrotalasna pećnica zna da se oseti na hranu koju ste pripremali u njoj prethodno veče.

Čišćenje kuće, a kuhinje napročito ne predstavlja lak poduhvat. Svi ti podovi, prozori, sudopere, šporeti i kade nekako dođu prvi na scenu, a mikrotalasna se lako previdi. I pre nego što ste se okrenuli, došli su vam gosti i vi planirate da napravite neko brzinsko jelo za sve vas. Međutim, mirisi ustajale pice ili kokica vas guraju tri koraka unazad od vaše mikrotalasne.

Ali ne očajavajte, uz male korisne trikove lako ćete je očistiti i ona će opet biti spremna za korišćenje.

KORISTITE SIRĆE i SODU
Ultimativna pomoć u kuhinji je svakako sirće. Ako vam se dogovilo da vam iscuri sos na tanjir u mirkotalasnoj ili se neka druga hrana zalepila na zidovima, belo sirće je vaš najbolji prijatelj. Unutrašnjost mirkotalasne isprskajte belim sirćetom i ostavite neko vreme da deluje. Zatim napravite pastu sa jednakim udelom sobe bikrabone i deterdženta za sudove i upotrebite na najupornijim mrljama.

Postupak sličan prethodnom s tom razlikom da ćete ovog puta da uključite mikrotalasnu. Kašika belog i jabukovog sirćeta, kao i šolja vode treba da budu pomešani i ostavljeni na nekoliko minuta u mirotalasnoj, sve dok prozori na njoj ne bi počeli da magle. Nakon što je isključite, ostavite je još nekoliko minuta da bi se maksimalno iskoristila prednost sirćeta.

SODA I VODA
Magična kombinacija koja je pogodna za redovnije čišćenje mikrotalasne pećnice. Potrebno je od ova dva sastojka napraviti smesu koja se može razmazati po unutrašnjosti mikrotalasne. Potrebno je ostaviti da deluje preko noći i samo na kraju dobro isprati sodu jer zna da ostavi tragove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar