U trendu

Ovih pet sobnih biljaka donosi sreću, nabavite što pre bar jednu (foto)

Zelenilo u vašem domu može da unesu mnogo dobrih vibracija, te ne čudi što mnoga društva širom sveta veruju da određene biljke imaju moć da donesu sreću, ljubav i prosperitet u naš život. A ako je ikad trebalo privlačiti pozitivnu energiju, sada je pravi trenutak.

Pogledajte ovih pet najboljih zelenih ljubimaca koji oplemenjuju život i nabavite što pre barem jednu!

1. Drvo života

Biljka pod nazivom Dracena fragrans poznata kao drvo života. Sam naziv Dracena dolazi od grčke reči drakaina, koja znači ženski zmaj, stoga je u nekim krajevima poznata i pod imenom zmajevo drvo. S druge strane, podseća na kukuruz, pa je zovu i kukuruznim drvetom. Lišće joj raste iz vrha stabla, koje treba da stoji uspravno. S vremenom, kako drvo života raste, s donjeg dela stabljike lišće će opadati i stvarati dekorativne pruge. Sama po sebi, ova biljka izgleda vrlo dekorativno, a kada tome još i dodate da ne treba puno „petljanja“, imate idealnu biljku za stvaranje ugodne atmosfere u kancelariji ili bilo kom prostoru koji ima slabu cirkulaciju vazduha i malo svetla. Izbegavajte da je postavite na osunčano mesto, ali i na promaju. Nemojte je ni preterano zalivati: tek jednom nedeljno.

2. Zamija

To je biljka oko koje se ne treba brinuti. Prema feng šuiju, ona u kuću donosi sreću i novac, a njena velika prednost je činjenica da je briga za nju – laka. Ova zimzelena biljka poreklo vodi je iz Afrike, a zbog svog zanimljivog izgleda i lakog održavanja jako je popularna u uređenju domova. Naraste i do metar visine i ima više izdanaka u obliku stabljika, prenosi Večernji.hr.

3. Krasula

Japansko drvo novca, krasula (Crassula ovata) je otporna biljka koja može jako dugo da traje uz adekvatnu negu i uzgoj. U japanskoj kulturi ima ulogu privlačenja novca, a to verovanje prihvatili su ubrzo i u Kini, a potom i u celom svetu. Feng šui filozofija takođe smatra da ćete imati dosta novca ako krasulu postavite na odgovarajuće mesto u domu, obično odmah pored ulaznih vrata.

4. Orhideje

Ova egzotična lepotica nalazi se na vrhu liste najomiljenijih sobnih biljaka.  Prema feng šuiju, orhideje donose bogatstvo i sreću u ljubavi. Bez obzira da li tražite partnera ili želite da održite svoju trenutnu vezu, možda bi vredieo da uložite malo vremena i ljubavi u ovog proizvođača latica strasti.

5. Spathiphyllum (ljiljan mira)

Nedaleko poznata sobna biljka za prečišćavanje vazduha koju je čak i NASA svrstala na listu najboljih prečišćivača vazduha. Spathiphyllum biljka raste kao zeljasta trajnica, dok se kao hortikultura najviše koristi vrsta Spatifilum (Spathiphyllum wallisii),  a koja je poreklom iz planinskog područja Kolumbije. Ima specifično cvetanje koje je nalik na bela jedra odakle i naziv jedarce.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar