U trendu

Svi će vam zavideti na šarenoj terasi: Ovih 5 biljaka biće njen najlepši ukras

Stiglo je proleće, a sa njim i potreba da uredimo naše terase na najbolji mogući način, pa je tako kupovina i sađenje odgovarajućih biljki jedna od osnovnih stvari koje će naše terase učiniti lepšim nego ranije.

Predstavljamo vam pet biljki koje su najpogodniji i najlepši izbor za vašu terasu:

Petunija

Mnoge balkone krese baš petunije, a ljudi ih najviše biraju zbog njihove raznolike boje. Od dvobojnih do različitih jednobojnih, petunije će cvetati do septembra, a ako ih skratite na visinu od oko 20cm, mogu opet početi da cvetaju sve do početka zime. Za njih je idealno mesto u polu senci, u zemlji koja dobro upija vodu.

Muškatle

Postoje dve vrste muškatli koje vam mogu ulepšati terasu – uspravne i viseće. One zahtevaju sunčana mesta (najbolje sa južne strane) i zemlju koja dobro upija vodu, jer zbog prevelike vlage u korenu može uginuti. Muškatle će vam trajati celo leto i krasiće vašu žardinjeru svojim prelepim bojama – beloj, roze, ljubičastoj, narandžastoj, žutoj i crvenoj.  Jedino što ovom cvetu može da  smeta je prevelika toplota, koja dovodi do njegovog sušenja.

Begonija

Begonije nam dolaze u tri lepe boje: beloj, roze i crvenoj i najviše im odgovara sunčano ili mesto u polu hladu. Redovnim zalivanjem i prihranjivanjem će dati mnogo cvetova koji obvu biljku čine i te kako posebnom.

Dan i noć

Možda jedna od najizdržljivijih biljaka koja će uživati i na suncu, ali i u hladu je dan i noć. Ima ih u mnogim bojama, tako da je izbor ponekad težak, ali jedno je sigurno, prelep su ukras na svačijoj terasi.

Kadifa

Kadife su poznate kao cveće za koje vam ne treba previše truda i koje se prima gde god da ga zasadite, ali će najbolje izgledati uz ostalo cveće u saksiji. Zbog svoje prelepe žuto narandžaste boje će divno izgledati tokom celog leta. Ovo cveće voli sunčana i mesta u polu-senci, a da bi vam cvetala tokom cele letnje sezone, potrudite se da joj suve listove i cvetove uklanjate sa vremena na vreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)