U trendu

Trik oduševio milione: Nećete potrošiti ni dinara, a zauvek ćete oterati paukove iz kuće

Jesen je označila početak sezone paukova, a tokom ovog perioda možete očekivati ​​da će videti više ovih stvorenja kako se motaju po vašim domovima. Bez obzira jeste li arahnofob ili vam se jednostavno ne sviđa ideja da uočite pauka u svom domu, Kit Grifit, korisnik TikToka s 1,4 miliona pratilaca ima jednostavno rešenje kako “sprečiti paukove da uđu u vašu kuću”.

U pitanju je trik koji koristi samo dva sastojka, a pritom je i jeftina i ekološki prihvatljiva opcija, piše Express.

“Potrebne su samo dve stvari, vrlo je jednostavan, siguran i netoksičan. Sve što vam je potrebno je tri decilitara vode i kajenski biber”, objašnjava Grifit.

Taj začin iz kuhinjskih ormarića iritira pauke, utiče na njihov njuh, pa čak i na oči. Naime, pauci mirišu svojim nogama, pa kad nalete na područje gde je prisutan kajenski biber, to im može zbuniti njuh i naterati ih da pobegnu. Kajenski biber takođe može imati isti efekat na mrave i termite.

Evo njegovog recepta za sprej protiv paukova.

“Uzmite dve kašike kajenskog bibera i dodajte to u flašicu s vodom, zatim protresite flašicu i tečnost dodajte u bočicu s raspršivačem. Time poprskajte po svim prozorskim daskama i oko svih prozora, i po celoj spoljnoj strani kuće. Ovo će odbiti i sprečiti pauke da uđu u vašu kuću”, kaže Grifit.

Stručnjaci iz Outdoor Alive sugerišu da efekti kajenskog bibera mogu trajati “nekoliko nedelja” kada se nanose na spoljne prostore, iako će sprej možda treba ponovo naneti nakon padavina.

Saveti za držanje pauka dalje od vašeg doma

Uz kajenski biber, postoji još nekoliko mirisa koji mogu pomoći u odbijanju pauka. Jak miris pitome nane i citrusa može naterati životinjice da pobegnu u drugom smjeru.

Za korištenje pitome nane jednostavno pomešajte esenciju ili ulje pitome nane s vodom i stavite u bočicu s raspršivačem. Zatim poprskajte prozorske daske, vrata i uglove koji bi mogli da budu pogođeni u vašem domu. Takođe možete koristiti koru citrusnog voća, poput narandže ili limuna, kako biste odvratili gmizavce.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar