U trendu

Trik za čišćenje kupatila od 5 sekundi koji provereno skida sav kamenac

Kupatilo je zasigurno prostorija koju je najteže očistiti, a koja to ipak zahteva najčešće. Tvrdokorne mrlje, poznatije kao kamenac, veoma lako nakupljaju se na vašim tuševima i slavinama.

Uzrok tome jeste višak minerala koji se nalazi u vodi, a koji se pretvara u tvrdokorni kamenac.

Međutim vešt guru za čišćenje podelio je svoj trik za uklanjanje mrlja sa slavine i tuša. TikTok video snimak oduševio je domaćice i ljubitelje čišćenja. Stručnjak za kućnu negu, Merilin, podelila je: ”Trik za lakši život. Utrljajte vosak sa sveće na slavinu. Kamenac će odmah spasti.”

@mmarilyn__224

Works great! #fyp #homehack #lifehackstiktok #lifetipsandtricks #bathroomhack #iwastodayyearsold #cleaninghacks #cleaningtipsandtricks

♬ Makeba – Jain

Na snimku je prikazana Merilin koja trlja običnu sveću o slavinu, a zatim ispira vosak, napominjući da trik odlično funkcioniše. Površina sveže očišćene slavine izgledala je blistavo, čime je oduševila brojne pratioce koji se već dugo muče sa mrljama od vode.

Jedan od brojnih komentara glasio je: ”Sviđa mi se, mrzim mrlje od vode”, dok je u drugom pisalo: ”Kunem se da na ovoj aplikaciji učimo više nego u školi”. “Ovo mi menja život, radim to čim dođem kući”, pisalo je u trećem komentaru istaknutm među brojnim rečima hvale i oduševljenja.

Sudeći prema veb portal za dom i baštu Dengarden, poznato je da je vosak za sveće bezbedna, netoksična i biorazgradiva alternativa toksičnim sredstvima za čišćenje, što ga čini sasvim efikasnim u borbi protiv mrlja od vode i nakupljenih minerala.

Ceo proces sadržan je u prostom utrljavanju voska na slavinu, prstom ili direktno. Nakon što je slavina prekrivea voskom, sačekajte pet minuta da se ohladi vosak i zatim sve isperite toplom vodom i sapunom, prenosi večernji.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar