U trendu

Zaboravite posteljinu ove boje jer priziva “neželjene goste” u krevet

Ako nikad niste imali stenice u krevetu, smatrajte sebe srećnikom. Ta mala stvorenja postaju sve više otporna na insekticide i kao rezultat, uzrokuju mnogo više štete.

U jednoj studiji na Univerzitetu na Floridi istraživači su stenicu stavili na sredinu šolje i dali su 10 minuta da izabere jednu od obojenih tkanina.

Par različitih varijacija testa je uzeto u obzir kao što je: testiranje buba koji žive u krevetu u različitim životnim dobima, različitim polovima, individualne bube protiv drugih buba, i nahranjene bube protiv gladnih buba.

Rezultat testa je sledeći: ako želite da spavate noću i ne želite da vas bube ujedu, najbolje je da izbegavate tamne boje, pogotovo crnu i crvenu. Eksperimenti su pokazali da bube koje žive u krevetu, izabraće utočište bazirano na boji prilikom kretanja u svetlu.

“Mislimo da stenice preferiraju crvenu boju zbog boje krvi i zbog toga što se sa time hrane”,  rekla je doktora Korejn Meknil.

Još jedna studija pokazuje da stenice preferiraju crni i crveni materijal. Ove bube uzrokuju nezgodne ujede tako što vam sisaju krv u toku noći. Privučene na toplotu tela i ugljen dioksid, oni grizu kožu i hrane se vašom krvlju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar