Golišave misice

U Engleskoj se ove godine po prvi put održava izbor za mis na kome će sve učesnice biti potpuno nage. Naziv takmičenja je „Miss Nude UK“, a njegovi organizatori podstiču žene „svih veličina i oblika“ da se prijave za učešće. Oni još kažu da ovim takmičenjem žele da promene stereotipnu sliku o lepoti kakvu danas promovišu mediji širom sveta.

Ograničenja u kilogramima i centimetrima nisu navedena; takmičenje je otvoreno za sve žene koje imaju više od 18 godina. Najpre će biti održano sedam regionalnih izbora, a septembarsko finale će se odigrati u Londonu. Devojka koja ponese titulu „Miss Nude UK“ će dobiti 20.000 funti, automobil i manekenski ugovor. Drugoplasirana golišava misica će posle izbora u svojim rukama imati ček na 10.000 funti, kao i ključeve od skutera. Treća devojka takođe dobija skuter i sumu od 5.000 funti.

Takmičenje organizuje Saira Karim. Ona kaže: „Ovo je način da ohrabrimo britanske žene da u svoje ruke preuzmu kontrolu nad percepcijom lepote i golišavosti. Ovakav tip takmičenja se održava širom sveta na svim onim mestima gde se žene ponose svojom prirodnom lepotom i senzualnošću, i vreme je da i mi postanemo malo slobodniji.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.