Ista boja za vitkiji izgled

Biti u istoj boji "od glave do pete" nekima se čini suviše monotono, ali to može da izgleda i veoma elegantno – plus, takva vrsta garderobe može da učini da izgledate dva do pet kilograma lakše od stvarne težine, što nekim damama puno znači.
Naravno, viška kilograma bi bilo dobro osloboditi se zbog zdravlja, ukoliko imate toliki višak da vam je zdravlje ugroženo. Međutim, ima i kada se ne radi o tolikom višku, zdravlje vam je dobro, ali, eto, volele biste da izgledate vitkije. Različiti modni trikovi vam tu mogu priskočiti u pomoć, a jedan od njih je i da vam kompletna garderoba bude u istoj boji.
Bluza ili majica. Pantalone ili suknja. Čarape. Cipele. Sve to u istoj boji vizuelno će vas učiniti vitkijim. Koliko, zavisi od odabrane nijanse – one svetlije će vam skinuti nešto preko dva kilograma, dok u crnom možete delovati i pet kilograma lakše nego što zaista jeste. Svakako, uzećete u obzir i svoj ukus; ima dama koje jednostavno ne vole da su skroz u crnom, naročito ne leti, to im je deprimirajuće i više vole žive boje. To je sasvim u redu, garderoba ne treba samo da vas učini vitkijim treba i da uživate u njenom izgledu, a raskošne boje će razgaliti i vas i vašu okolinu.
Volele biste da primenite ovaj trik i da delujete vitkije, ali je, za vaš ukus, suviše monotono da ste u istoj boji? Tu monotoniju, bez remećenja efekta iste boje "od glave do pete", možete "razbiti" nekim detaljem. Kojim? Odluka je na vama, glavno je da veći deo izgleda bude u istoj boji; ukoliko tome dodate cipele, papuče ili sandale koje se po boji razlikuju (naravno, i ta druga boja treba da se slaže uz onu prvu), ili narukvicu, ili tašnu (jednobojnu, ne šarenu), neće biti monotonog izgleda, a "efekat vitkijeg izgleda" će ostati.
Probajte! Možda vam se dopadne, a ako vam se ne svidi, uvek možete odabrati nešto drugo, što više odgovara vašem ukusu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike