Kako do novog imidža

Nešto vam se u vašem životu ne dopada. Možda vam se ne dopada kako vam ide na poslu, ili vam je ljubavni život loš, ili imate ozbiljnih primedbi na svoj društveni život, ili… Tek, nešto tu treba da se promeni. Svesne ste i da ste takvoj svojoj situaciji doprinele i same – recimo, ako vam prijatelji po ceo dan i noć kukaju o svojim problemima, jasno vam je da oni to ne bi mogli da čine kad im vi to ne biste dopuštali, kad vas ne bi videli kao osobu sa kojom mogu tako da se ponašaju. Da biste promenile ono što vam se ne sviđa u životu, treba da promenite sebe, to jest predstavu koju drugi imaju o vama – ali, kako to učiniti?
Za početak, razmislite koju biste to "oblast" svog života želele da promenite, kao i zašto to želite ("da bi mi bilo kao u reklami" baš i nije neki razlog). Bitno je da sebi postavite konkretne ciljeve i da ti ciljevi budu dostižni (budite ambiciozne koliko god želite, ali ako sebi postavite za cilj da zaradite pet miliona evra u tri dana, a trenutno vam je plata 200 evra, zaista nije verovatno da ćete uspeti da ostvarite svoj cilj).
Sledeći korak jeste da saznate šta vaši prijatelji, članovi porodice i kolege misle o vama (Zahtevajte iskrene odgovore!). Tako ćete saznati kakav je vaš trenutni imidž. Budite spremne za to da se njihova predstava o vama može prilično razlikovati od one koju imate same o sebi.
Zatim, utvrdite šta je to u vašem životu što bi moglo da se poboljša. Opredelite se za tri svoje pozitivne osobine koje biste želele da istaknete, a koje bi mogle da dovedu do tog poboljšanja. Dobro bi bilo da budete racionalne i da dobro razmislite o svemu što bi moglo da vam se nađe na putu.
Na kraju, veoma je bitno da sačuvate osećaj za realnost. Vaš novi imidž će biti najbolji i najefikasniji ukoliko odražava pravu prirodu vaše ličnosti (ako morate konstantno da se pretvarate da ste nešto što uopšte niste, to će vam odneti jako puno energije – izvodljivo je, ali je veoma naporno i nije vredno truda).
Želimo vam puno uspeha!

Jedan komentar

  • Nataša Gajić

    …sve vrti se u krug, uvijek isti nam je put… u sridu nego šta… malo vi mene, malo vas ja…

Ostavite komentar