U trendu

Mogla sam da ne radim ništa, ali ja sam se bavila problemima

Još uvek aktuelna američka prva dama Mišel Obama pre službenog odlaska iz Bele kuće pozirala je za editorijal i naslovnu stranu decembarskog broja časopisa Vogue. U haljini Karoline Herere snimala je slavni fotograf Eni Lebovic.

– Tih osam godina u Beloj kući mogla sam da provedem ne radeći ništa i to bi bilo sasvim u redu. Mogla sam da se fokusiram na cveće, dekorisanje i zabavu zato što svaka prva dama, s pravom, može redefinisati svoju ulogu. Ne dotiče te zakonodavna vlast, nisi izabran na izborima i to je prekrasan dar slobode – osvrnula se u intervjuu na svoj osmogodišnji mandat prve dame.

Ipak, ona je, kaže, odlučila da se pozabavi se problemima, od novčane podrške vojnim porodicama do zdrave ishrane, pa je pokrenula dve obrazovne inicijative, Let Girls Learn (za rešavanje prepreka koje sprečavaju mlade djevojke da steknu kvalitetno obrazovanje) i Reach Higher koja podstiče učenike na nastavak školovanja i nakon srednje škole. U intervjuu se osvrnula i na svoj stil, koji je ocenjen sa velikim odobravanjem.

– Sve se svodi na udobnost. Moja prva modna reakcija nikad nije ‘ko je ovo napravio?’, više je ‘idemo to da isprobamo’ i ‘osećam se ugodno u ovom’ – rekla je Mišel.

Otkrila je i svoje planove nakon izlaska iz Bele kuće, prenose mediji.

– Na neki način uvek ću biti angažovana u javnoj službi i javnom životu. Kad sam napustila posao u korporacijskom advokatskom društvu kako bih radila za grad, ni u jednom trenutku nisam se osvrnula na period iza sebe. Uvek sam se osećala živom koristeći svoje darove i talente u pomaganju ljudima. Zbog toga bolje spavam noću i generalno sam srećnija osoba – otkriva Mišel Obama.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike