Nekoliko modnih mitova (1)

Postoji nekoliko modnih mitova koji se godinama iznova plasiraju novim generacijama u vidu opštevažećih istina, što, naravno, nije uvek tačno. Pod time podrazumevamo upravo rečenice kao što su „ružičasto i crveno ne idu u kombinaciji“ ili „patike se ne nose sa suknjom“. Modni gurui često uspevaju da opovrgnu takve i slične tvrdnje putem svojih smelih kreacija. Evo najčešćih „modnih zabluda“:

Crno ide uz sve

Pogrešno! Crna boja se najbolje slaže sa neutralnim bojama, kao i sa belom, dok u kombinaciji sa pastelnim deluje preterano „jako“. Crno sa crnim često je dobar izbor, mada treba voditi računa i o tome da ne budu dve nijanse crne.

Krupnije osobe ne treba da nose materijal sa šarama

Ukoliko print detalji na odeći nisu preterano upadljivi, tada ova mogućnost može da deluje pristojno (čak i lepo). Ako osećate neodoljivu potrebu da se častite nekakvim pop-art odevnim predmetom, „izbalansirajte“ ga pomoću ostale odeće. Šare, uostalom, mogu i da pomognu u stvaranju iluzije tanje figure (naravno, one vertikalne).

Uska odeća čini vas mršavijom

To je, nažalost, boljka od koje boluje polovina domaće estrade. Princip utezanja ne stvara efekat vitkog tela, već upravo otkriva viškove, nedostatke i mane. Bez obzira na težinu, u odevanju se treba rukovoditi telesnom konstitucijom, a ne „ukalupljivati“ telo u pretesne majice ili suknje.

Široke stvari prikrivaju nedostatke

Jednostavnije je obući vreću u tom slučaju. Ako ste premršavi, izgledaćete kao mršava osoba u prevelikoj odeći. Ukoliko ste puniji, bićete krupnija osoba koja se sakriva u (opet) prevelikoj odeći. Kao i za prethodnu stavku, i ovde važi princip poštovanja sopstvenih telesnih proporcija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.