U trendu

Prednosti poslovnog odela

Odeća koju nosite u poslovnim prilikama trebalo bi da se razlikuje od svakodnevne, ili one namenjene za svečane povode. Naravno, ukoliko se bavite geologijom ili pevanjem, to neće zahtevati strog odevni kod, mada i u tom slučaju postoje određena pravila, nametnuta prirodom samog posla. Ipak, u većini profesija povremeno „naiđu“ situacije kada je prigodno odevanje neophodno – bilo da je u pitanju traženje novog posla, poslovni sastanak ili međunarodna konferencija. Tada najčešće nastane panika, jer iznenada shvatite kako u sopstvenoj garderobi ne umete (ili ne možete) da nađete odgovarajuće odevne komade.

Jednostavno (i dugotrajno) rešenje je kupovina poslovnog odela. To je, pre svega, prepoznatljiv i usvojen standard odevanja, čime se vreme neophodno za planiranje sopstvenog izgleda, kao i mogućnost greške, smanjuje. Uz stalno održavanje, jedno ili dva odela mogu da traju godinama: ukoliko ste, pri tom, napravili dobar „vanvremeni“ izbor, vaš izgled će biti standardno elegantan.

Najneutralnije boje su, svakako, crna, siva i plava. Odela u pastelnoj varijanti deluju veoma lepo, ali su i teža za održavanje (treba misliti na neizbežne male fleke i oštećenja koja će sigurno kad-tad nastati). Pri kupovini samog odela treba obratiti pažnju na više stvari. Najuputnije je odmah uzeti komplet sako-pantalone-suknja, čime ste zapravo nabavili dve odevne kombinacije. Takođe, veoma je bitan i kvalitet samog materijala – gladak vuneni štof ne gužva se lako i prilično je izdržljiv: generalno, treba zaobići materijale sa većim procentom poliestera. Izbor ostalih „performansi“ nadalje predstavlja uživanje: da li će kopčanje biti jednoredno ili dvoredno, kakve će biti manžetne, da li će pantalone biti porubljene na nivou članaka ili duže – sve to zavisi od vaših modnih zahteva.

Pored svega pobrojanog, odelo ima još jednu pozitivnu karakteristiku: u kombinaciji sa nekom „ludom“ kravatom, ono vas može izdvojiti na nekoj žurci iz gomile standardnih sukanja i uskih bluza…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.