U trendu

Prelepa doktorka zbog „nemoralnih“ fotografija na Instagramu – ostala bez licence (foto)

Nang Mve San (29), doktorka u Mjanmaru, dugo je želela da postane model pa je zbog deljenja ‘nemoralnih’ fotografija u bikiniju izgubila doktorsku licencu.

Nakon nekoliko godina rada u bolnici, doktorka San počela je da objavljuje svoje fotografije u kupaćem kostimu na društvenim mrežama i učestvuje u profesionalnim snimanjima.

Lekarsko veće Mjanmara, ove godine je upozorilo da prestane da objavljuje ‘provokativne’ fotografije, a da objavljene izbriše sa svog Instagrama. Nang je ta upozorenja ignorisala pa joj je veće ovaj mesec oduzelo licencu, prenosi New York Times. 

– Ovde postoji toliko seksizma. Ne žele žene na višim pozicijama. Žene sude prema onome šta nose. Ne žele čak ni da nosimo pantalone – rekla je Nang u intervjuu za New York Times i dodala da je veće upozorilo ranije ove godine da prestane da se oblači na način koji se protivi tradicionalnoj mjanmarskoj kulturi.

– Rekli su mi da imam poremećaj u ponašanju. Društvo ne poseduje žensko telo. Moje telo, moje pravo – napisala je na Instagramu San.

6 komentara
 1. Anonimni

  A kad muškarac doktor paradira u gaćama.On je za pohvalu…..

 2. Klavir štimer

  Mora da je zasmetala mnogim polu-pismenim ženama mufljuza na vlasti, koje su udomile svoje g*uzice , pa su utripovane. Devojko, hitno menjaj okruženje.Ne pripadaš tamo.Nikad se nećeš izboriti sa retrogradnim umovima i tradicijom. Nađi spas gde ćeš prosperirati.

 3. Anonimni

  Mene zanima kakve veze ima privatni zivot sa profesijom kojom se bavi. Ne vidim po kojem osnovu joj je oduzeta licenca. Nije se na poslu skidala i provocirala. Sve van posla je njena privatna stvar.

 4. Anonimni

  A što je problem što su joj odizeli licencu, kad su njoj ove aktivnosti mnogo milije, a i bolje se plaća.

 5. bambi

  Bas bezveze sto su devojci dali otkaz. Ona je samo zakacila svoje seksi fotografije jer je htela da nadje sponzora sa kojim bi imala seksualne i polne odnose u zelji sticanja alimentacionih para.

  1. Anonimni

   Manje više – tako je. A kultura ko kultura, vrlo rastegljiv pojam u današnjem svetu. Bezobzira, naravno da joj ne bih oduzeo licencu zbog ovoga. Nisam baš tol’ko zatucan.

Napišite komentar