Problemi s grudima

Grudi su jedan od najosetljivijih delova ženskog tela, i ne mislimo samo u seksualnom smislu. S ovim nežnim tkivom moguće je imati različite probleme, čak i kada bismo zanemarili grozomorne boleštine kojima nas stalno prepadaju. Evo nekih takvih problema – sasvim običnih – i kako izaći na kraj s njima.

U toku predmenstrualnog sindroma mnogim ženama su grudi osetljivije nego inače, što znači da će i da zabole lakše. Ukoliko ste sportski tip, ili niste, ali ipak pokušavate da vežbate, ovakvi bolovi mogu da budu prilično iritirajući. To teško da je nešto što bi vas baš nateralo da vrištite ili jaučete, ali ume da bude veoma neprijatno. Ipak, nije obavezno da u tom dobu meseca izbegavate vežbanje – biće sasvim dovoljno da na prvu naznaku bola uzmete neki analgetik, ibuprofen, na primer.

Bole vas leđa, a ne radi se o tome da ste celo pre podne usisavale ili ribale podove? Uzrok problema može da bude veoma jednostavan – neodgovarajući brushalter. Naime, ako vam grudnjak nije baš sasvim kako treba, težina grudi bude neravnomerno raspoređena, što, ako su vam grudi bujne, uzrokuje bolove u leđima. Pored toga, ma koja vam bila veličina prsa, pretesan brushalter će prouzrokovati loše držanje, a samim tim i bolove u leđima.

Mnoge žene, nezadovoljne veličinom svojih grudi, bar nekad razmisle o mnogobrojnim proizvodima za koje je reklame moguće videti bilo gde, a koji služe povećanju grudi. To su razne kreme, losioni, pilule… Problem s ovim sredstvima je što veliki broj njih ne podleže kontroli, jer to nisu medicinska sredstva. Onda praktično i ne znate šta uzimate. Ne radi se samo o gutanju ko zna kakvih pilula – i kreme i losioni, iako naizgled bezazleniji od pilula, mogu da vam naprave prilične probleme, kao što su svrab i osip. Zato je najbolje izbegavati ih – mogući zdravstveni problemi zaista nisu vredni toga da vam grudi izgledaju malčice veće.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike