U trendu

Tašna nošena na poštarski način

Ružna je realnost da vam tašna u nekom trenutku može biti oteta – istrgnuta iz ruke – kako bi se lopov dočepao vrednosti koje držite u njoj. Neke žene, da bi to izbegle, nose tašnu onako kako poštari ili vojnici čine, ali to baš i nije najbolja ideja.
Ova tvrdnja mogla bi da bude zbunjujuća, jer, kada na taj način nosite tašnu, zaista nije verovatno da bi bilo ko mogao lako da je, protrčavajući pored vas, otrgne. Znatno je lakše strgnuti tašnu koja se nosi na uobičajen način, na ramenu, zar ne? Jeste, lakše je – i nekad je bolja ideja da se upravo to desi.
Kako može da bude dobra ideja da vam neko ukrade novac, dokumenta, mobilni i ostale vredne stvari koje držite u tašni? Pa, nije dobra ideja da vam neko bilo šta ukrade, ali je to ipak bolja varijanta nego da budete i povređene, manje ili više ozbiljno. A upravo to je ono što se može desiti ako nosite tašnu na opisani način, jer oni koji su spremni da vam tašnu strgnu s ramena obično su spremni i za više nasilja od toga – oni stvarno očajni spremni su da vam ne uzmu samo novac i stvari od vrednosti već, ako im pružite otpor, da vam uzmu i život. Jeste nezgodno kad morate da prijavljujete krađu dokumenata i vadite nove, kad vam ukradu novac, mobilni, pa morate da nabavljate i novi telefon i novi broj, ali i kad vam se sve to desi, makar ste živi pa možete da s vremenom nadoknadite izgubljeno.
Zato, bolje je nositi tašnu na uobičajen način, na ramenu. A nije loša ideja ni da ta tašna ne izgleda kao potpuno nova ili skupa, tako će privući manje pažnje (ne možete na posao ili na bitan sastanak s tašnom koja izgleda ofucano, ali ne mora da izgleda ni tek kupljeno i blistavo). Plus, vredne stvari ne moraju sve da vam budu u tašni – nešto može i da se drži u džepovima, ako su pogodni za to. Tako smanjujete verovatnoću da vam sve od vrednosti što imate kod sebe bude odneseno zajedno s tašnom, bar kad se radi o lopovima koji otimaju tašne.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike