8 načina za brže i lakše buđenje

Imate li problema sa jutarnjim buđenjem? Nikako ne možete da se razbudite, odlažete alarm za alarmom i još se dugo nakon buđenja vučete po kući kao zombi? Stanite tome na kraj jednostavnim trikovima, da od jutra budete budniji, veseliji i sa puno više energije.

1. Nežniji alarm

Potrudite se da izbegavate šokove pa krenite sa alarmom. Ako vas budi glasna muzika, pokušajte da je zamenite nežnijim zvukovima na koje ćete se kroz nekoliko dana naviknuti, da vam jutra od prve sekunde budu malo manje stresna.

2. Istezanje

Samo lagano istezanje daće vam pristojnu injekciju energije, pa se konačno možete odlepiti od kreveta.

3. Čaša vode

Za automatsko buđenje metabolizma nema boljeg od čaše vode.

4. Vežba

Čak i ako niste jutarnji tip, nekoliko minuta vežbanja utrostručiće vašu energiju i probuditi sva vaša čula.

5. Jedna kafa

Ukoliko se trudite da svaku slobodnu minutu ujutro posvetite kafi, znajte da će vam previše kafe pružiti kontra efekat i vratiti vam nekoliko sati nakon buđenja.

6. Tuširanje

Posle vežbe je najbolje opustiti i dodatno razbuditi telo pod tušem. Kapljice će vas dodatno razbuditi i stimulisati za nastavak dana.

7. Doručak

Telu treba energija, a njen najbolji izvor je hrana. Briajte kvalitetne namirnice kako bi vam doručak bio uravnotežen i pružio vam sve što vam treba da izdržite do ručka.

8. Rutina

Ako ćete organizam naviknuti na sličan tajming polaska na spavanje i buđenja, imaćete manje problema sa uspavljivanjem i buđenjem, prenosi Index.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike