U trendu

Fotografija žena iz 70-ih zapalila region i svi tvrde da su mnogo lepše od današnjih (foto)

Standardi lepote veoma su se promenili u odnosu na samo deceniju ili dve pre, a da ne govorimo o tome da smo od jedne Grejs Keli došli do toga da se danas uzor mladim devojkama sestre Kardašijan. Više ne nemoguće proceniti na osnovu fotografija kako neko izgleda u stvarnom životu, jer preterana upotreba filtera stvara potpuno iskrivljenu sliku, a sve to negativno utiče na psihu današnje omladine.

Sedamdesete su bile neka jednostavnija vremena, i mada su i tada mlade devojke obraćale mnogo pažnje na svoj izgled, bile su, kako mnogi tvrde, lepše, prirodnije i elegantnije nego žene danas koje izgledaju kao da su „izašle iz istog kalupa“.

A fotografija koja je nedavno objavljena na Fejsbuk stranici Nostalgija to upravo i dokazuje.

Ovo je bila moda sedamdesetih. ❤️

Posted by Nostalgija on Thursday, November 24, 2022

Na slici vidimo nekoliko mladih, dobro raspoloženih žena u komadima koji su tada bili izrazito moderni – kratkim suknjama sa krupnim pliseom, šarenim košuljama, kao i detaljima u vidu bisera i svilenih ešarpi.

Ali više od mode, korisnike društvenih mreža zanimali su standardi lepote ovog perioda, koji su svakako vidno drugačiji od onih koji danas vladaju. Uporedite samo današnje manekenke sa ovima sa slike. Razlika je ekstremna. Da li su lepše ili ne, ili su jednostavno drugačije – ostavljamo vama da procenite sami, a mi prenosimo neke od komentara koji su se nizali ispod objave.

„Prirodno lepe devojke i lepo obučene“, „Tako su tada izgledale sve žene – odmereno i lepo“, „Izuzetno prirodno i ženstveno“, „Bile su mnogo lepše od današnjih devojaka koje nose samo skupu i „markiranu“ odeću“, „Lepše nego danas i mnogo elegantnije“, „Ipak može i bez svega na izvol’te…“, „Baš su bile prelepe u odnosu na današnje. Kao da su iz jednog kalupa izašle sve…“, „Lepe i bez silikona“, „Voleo bih da vidim ovako prirodne žene danas“, „Zamislite ove dame u trenerci – ne ide“, neki su od brojnih komentara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar