Tuga! Kako je moguće: Dečak (4) dve nedelje grlio mrtvu majku i – umro od gladi

Majka je imala epileptični napad, udarila je glavom i iskrvarila. Dečak je imao autizam i bio je nem. Imali su porodicu i prijatelje, a dečak je išao u vrtić. Niko nije reagovao na vreme…

Ester Eketi-Mulo (24) i njen sin Čadrak (4) su pronađeni mrtvi u stanu u Londonu prošlog novembra. Majka je imala epileptični napad, a njezin sin je bolovao od autizma i bio je nem pa nije mogao da pozove pomoć.

Umro je od gladi. Daily Mail i ostali mediji u Velikoj Britaniji sada postavljaju pitanje kako je moguće da niko nije reagovao čak dve sedmice. Majku i sina su na sahrani ispratile stotine ljudi, a imali su i rodbinu odnosno Ester je imala roditelje, sestru i prijatelje.

– Ovo otvara ozbiljna pitanja o tome kako je moguće da dečak u Velikoj Britaniji umre od gladi 2017. godine bez da je to iko primetio. Kako je moguće da je dete s takvim dijagnozama „promaklo“ institucijama i da je to imalo tako teške posledice – piše Daily Mail.

Dečak je išao u obdanište u kome se nije pojavljivao od septembra.

U vrtiću su pokušali da saznaju zašto ga nema ali niko im se nije javljao dok su zvali i zvonili na zvono na zgradi. Na kraju su odustali. Sada naglašavaju da će promeniti protokol u takvim situacijama.

Porodica kaže da su jako tužni. Neki prijatelji smatraju da je upravo porodica kriva, a neki da su zakazale vlasti. Susedi kažu da nisu čuli nikakvu buku i ništa neuobičajeno pa im ništa nije bilo sumnjivo. Ipak, proganja ih to da su možda mogli da spasu  dečaka.

– Policija nam je rekla da je komšinica pala, udarila glavom i iskrvarila. Ester je bila draga žena koja je jako volela svog sina. Bili su povučeni kao porodica- rekli su susedi.

– Voleli smo te jako, vrata našeg stana su ti uvek bila otvorena. Opraštam ljudima koji nas okrivljuju iako ne znaju istinu. Volim vas, počivajte u miru – rekla je na sahrani Esterina majka i dečakova baka Bebe.

Pomajka tvrdi da porodica ne krivi vlasti.

– Esther više nema, to je završena priča – rekla je pomajka Mabu Kosa, prenose mediji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike