Kako preživeti susret sa bivšim?

Većina bi volela da nikada ne sretne bivšeg partnera, ali taj momenat je uglavnom neminovan, pogotovo ukoliko živite u istom gradu.

Čak i kada misliš da si potpuno spremna, da je dovoljno vremena prošlo i da više ništa ne može da te iznenadi, taj susret obično bude nespretan i čudan.
Ma koliko ste se nekada voleli, susret sa bivšim nikada ne može biti u potpunosti prijatno iskustvo.

Evo nekoliko saveta kako taj susret učiniti što manje neprijatnim za oboje.
Za početak, imaj na umu da ga možeš izbeći. Ukoliko nisi spremna za bezbrižno ćaskanje sa njim, ignoriši ga kad ga vidiš, pređi na drugu stranu ulice, sakrij se iza žardinjere… Nije baš dostojanstveno, ali može ti sačuvati živce.

Ukoliko ipak odlučiš da se suočiš sa demonima prošlosti, nemoj se previše truditi, ipak je to samo slučajan susret. Udahni duboko, opusti se koliko možeš, ne insistiraj na tome koliko ti je dobro od kako niste zajedno. Kratko popričaj sa njim, saslušaj šta ima da kaže i kreni dalje. Ako ćaskanje potraje, mogao bi to da shvati kao da želiš da provodiš vreme sa njim i da ti je baš nedostajao.

Šta god da radiš, nemoj biti neprijatna prema njemu. Ljubaznošću pokaži da si ti sada iznad čitave “vaše priče”. Čak i ja ako je sa novom devojkom, budi srdačna, odsustvo tvog besa i ljutnje za njega može da znači samo jedno – da si ga prebolela.

Ključno je da ti iniciraš i taj kraj razgovora, bilo izgovorom da negde žuriš bilo namerno izazvanom tišinom, jer ćeš tako delovati kao da ti ni taj susret, kao niti vaša prošla veza više nisu bitni.

Izvor: Mondo

Jedan komentar

  • Ma pusti ime

    Ukoliko se sretne osoba sa kojom je deljeno nešto zajedničko, ne treba glumiti mamuta, već imati na umu da je sa druge strane neko kao i mi sami, ko poukušava da se snađe u ovom životu i nađe sebi mir i ljubav i da u životu uspe. Uspeh ili neuspeh te druge osobe nema ništa zajedničko sa našim uspehom ili neuspehom. Treba uvek da nam je drago ako je ta osoba uspela, ako je našla ljubav svog života i ako je uspela i poslovno i porodično. Budimo onda sigurni da smo i mi tome doprineli, a naš cilj je ne da urušavamo ljude iza sebe, već, ako je moguće, da ih podignemo. Krajnje je vreme da nadrastemo sebičnost i kukavičluk.

Ostavite komentar

Oznake