Njegova priča je rasplakala Srbiju, ali su ga i pre emisije mnogi osudili

Student pete godine medicine, Milan Jevđić bio je u sredu gost Tatjane Vojtehovske u emisiji „Život priča“, a njegova priča dirnula je sve gledaoce.

Milan je između ostalog ispričao da je imao 20 dana kada su se njegov otac i majka razišli. Prva uspomena iz detinjstva su mu teške batine koje je dobio od očuha. Imao je tada oko četiri godine i popucale krvne sudove na nagoma, nastale od očuhovih udaraca. Sam je doneo odluku da se od njih odseli i počeo je da živi s bakom i dekom.

Otac ga nikada nije želeo, a majci je bilo svejedno, jer se nikada nije borila za to da živi s njom. Pošto mu je deka umro kada je bio mali, ostao je samo s bakom u trošnoj kući u Severovu, selu zlatiborskog kraja. Imao je 16 godina kada je izgubio i baku i ostao potpuno sam.

Ipak, znao je samo da želi da postane lekar, ali odgovore na pitanja kako će da nađe hranu i završi školu nije imao. Počeo je sam da se izdržava. Radio je fizičke poslove, konobarisao i bio velika maskota guske. Dešavalo se da po dva dana nema šta da jede, ali je imao cilj. Tako je uspeo i da završi srednju školu i upiše medicinu, jer jedino mu je san ostao u životu kao zvezda vodilja koja mu ne da da potone.

Milan danas živi u stanu u koji mu nikada niko nije došao, jer ga je sramota da tu bilo koga uvede. Zove je „vila promaja“, a trudi se da tu promaju ima i u svojoj glavi. Zato nakon zatvaranja čitaonice i biblioteke, u kojoj uči jer nema novca za knjige, odlazi u duge šetnje, kako bi po odlasku u stan odmah zaspao. Tako sebi oduzima vreme za razmišljanje, jer ako ostane sa svojim mislima, onda nema više želju da se probudi.

On ne zna da li će ovog vikenda imati šta da jede, ali mu od toga teže pada što je sam.

– Ja sam došao da vam kažem da se u životu sve može, ali ako vi sami to hoćete – rekao je Milan u emisiji „Život priča“.

Posle emitovanja emisije, javljali su se mnogi ljudi dobre volje željni da koliko mogu pomognu mladiću da uspe, ali i oni koji su mu osporavali ono što je ispričao na televiziji.

Ipre emitovnja emisije, na internetu su se mogli pronaći brojni komentari koji osporavaju borbu ovog mladića, a zbog toga je reagovala i autorka Tanja Vojtehovski koja se oglasila na Tviteru.

Ona je, između ostalog napisala, da su se i ranije, pre skoro svake emisije „Život priča“, javljali oni koji su pokušali da omalovaže rad i činjenice iznete u epizodama’, ali da je na gledaocima da odrede kome će i na osnovu čega verovati.

4 komentara
 1. Anonimni

  Pokvarenost je opsta pijava, dobri su izuzetci. Ovaj decko je heroj, kojem treba samo reci BRAVO.

 2. Anonimni

  „Anonimni“ ima pravo! Treba čuti i drugu stranu – ma kako se to nekome ne dopadalo.

 3. Anonimni

  Bilo bi jako dobro suočiti (u nekoj emisiji), ovog mladića i one koji osporavaju njegovu priču, ali da to suočavanje ne bude kao suočavanje političara pred izbore. Tada bi možda bolje shvatiili ovu priču i nas same.

 4. Anonimni

  E kakvi smo mi. Mi obožavam da gledamo i žalimo rialiti „igrače“ i da glasamo za njih i da ih podržavamo, a stvarne borce kao što su u Život priča da ih omalovažavamo. ETAKVI SMO MI.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike