U trendu

Promenio je tri životne navike i smršao čak 45 kg za devet meseci (foto)

Andrea Skoti dokaz je da minimalne promene u vašim navikama mogu da vam iz korena preokrenu život.

Ovaj 41-godišnji direktor koji radi u Dubaiju uvek je imao prekomernu težinu. Iako je jeo zdravu hranu, jeo je puno i nije bio fizički aktivan, a kako je odrastao tako je rasla i njegova telesna težina. Vremenom mu je debljina postala normalna.

Međutim, počeo je da se oseća umorno, neprijatno i često je osećao premor. Do 40. godine imao je 114 kilograma. Shvatio je da nešto mora da promeni . Za početak Skoti je odlučio da bude malo aktivniji. Gubitak kilograma nije mu bio toliko važan. Počeo je da trči, a budući da je trenirao, počeo je više i da jede, što je samo pogoršalo njegovo stanje.

Tada je odlučio da unajmi profesionalnog trenera koji mu je zadao tri zadatka: dnevno je trebalo da napravi 12.000 do 16.000 koraka, unosi manje kalorija nego što može da sagori i trenira tri dana u nedelji.

„Prodao sam automobil i svuda išao peške. Počeo sam da učim više o kuvanju, uključujući i kako da maksimiziram energetski sadržaj svojih obroka i pripremam hranu koja je dijetalna ali i dalje dobrog ukusa“, rekao je Skoti, a prenosi Klix.ba.

Za nekoga ko nikada ranije nije išao u teretanu, treninzi su bili veoma naporni. Počeo je da trenira velike mišićne grupe, a zatim su usledile vežbe visokog intenziteta. Nakon mesec dana prebacio se na trening s tegovima.

U 38 nedelja izgubio je skoro 45 kilograma. Osim gubitka kilograma uočio je i da više nema tako često glavobolje niti je stalno bolestan. Sa decom može raditi više stvari poput planinarenja, plivanja i trčanja.

Otkrio je da zapravo voli šetnju, to mu je postao način da se opusti i reši svakodnevnog stresa. Njegova promena je bila toliko izražena da dugo nije mogao dase navikne na svoj odraz u ogledalu, a ni rođena majka ga nije prepoznala kada mu je došla u posetu.

Ono što je najbitnije jeste da je Skoti shvatio da prekomerna telesna težina nije normalno stanje i stvar genetike, kao i da gubitak kilograma može biti jednostavan proces ukoliko ste spremni da zauvek promenite neke životne navike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.