Rađen otvorio dušu: Svestan sam posledica, nadam se da ću se vratiti vaterpolu

Nakon što je potvrđeno da je bio pozitivan na doping testu, i privremene suspenzije od strane Svetske plivačke federacije (FINA), srpski vaterpolista Nikola Rađen prvi put se oglasio na društvenim mrežama.

“Iako sam prvobitno putem društvenih mreža poručio da se do okončanja doping postupka neću oglašavati, zbog velikog interesovanja javnosti odlučio sam da se obratim otvorenim pismom.

Tačno je da su nalazi na doping testu bili pozitivni i da mi od strane FINA sledi suspenzija. Tokom svoje dugogodišnje karijere i najvećih sportskih uspeha, bio sam preko 20 puta testiran i svi doping testovi, osim poslednjeg su bili negativni.

Prihvatam odgovornost za svoje postupke i svestan sam posledica koje će uslediti, ali se iskreno nadam da ću biti u prilici da se ponovo vratim vaterpolu. Napravio sam grešku koju ću ispraviti, a prvi korak na tom putu je da grešku priznam. Posebno želim da istaknem da mi je žao što sam uneo nemir u svoju porodicu, što sam izneverio saigrače i trener, i što sam razočarao ljubitelje vaterpola.

Međutim, nadam se da ću mojim budućim angažovanjem ponovo pridobiti njihovo poverenje. Veliku zahvalnost dugujem pre svega mojoj porodici, ali i svima onima koji su mi pružili podršku u ovom teškom trenutku, napisao je Rađen na svom Tviter profilu.

Tridesetogodišnjem vaterpolisti preti četvorogodišnja suspenzija zbog težine prekršaja.

Prilikom testiranja 17. februara, nakon utakmice Svetske lige između Španije i Srbije u Madridu, Rađen je bio pozitivan na kokain, a kazna je počela da mu traje od 18. maja i trajaće do konačne odluke FINA.

(Beta)

Ostavite komentar