U trendu

“Truljenje u krevetu”: Novi trend mlade generacije zbunio ceo svet

Ljubav prema sebi može značiti više stvari: dobra ishrana, redovno vežbanje, sticanje novih veština i znanja, čuvanje svog zdravlja…Za generaciju Zed, jedna od najlepših “nagrada” koje sebi neko može priuštiti je “truljenje”(#bedrotting), to jest ležanje u krevetu, koje može trajati i po nekoliko dana.

Da li je novi trend mlađe generacije samo izgovor za lenjost ili možda nosi dublje značenje?

Hešteg za “truljenje u krevetu” (#bedrotting) ima oko trista miliona pregleda na TikToku. Trend je nedavno dobio naziv, ali sigurno je da lenčarenje u krevetu nije novitet. Ipak, mnogi pripadnici generacije Zed na društvenim mrežama objašnjavaju da im je trend mnogo pomogogao u pokazivanju ljubavi prema sebi na manje konvencionalan način.

Na brojnim snimcima sa interneta se mogu videti različite verzije “truljenja” – neki uživaju u gledanju serija, neki završavaju poslove na laptopu, okruženi jastucima i grickalicama, neki satima surfuju internetom, a neki čak obavljaju svoje rutine nege u krevetu.

Pojedini šaljivo opisuju da je njihova odluka za provođenjem dugo vremena u krevetu “posledica teškog mamurluka” ili da jednostavno “obožavaju svoj krevet”, a drugi opisuju da brzina savremenog doba povremeno postane isuviše intenzivna, tako da ležanje danima deluje kao lek protiv stresa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar