Živi sa dedom invalidom a majka ga je ostavila: Ovaj osmogodišnjak je nasmejan i ima samo jednu želju (video)

Ajdin Mukić je osmogodišnjak i ima sve petice u školi. Živi samo sa dedom, koji je invalid i nemaju nikakvih primanja. Majka ga je ostavila, pobegla i odvela i mlađeg brata. Dečaka koji živi u selu Kajička u blizini Travnika, ekipa emisije „Ispuni mi želju“ povela u kupovinu bicikle.

Ajdina je majka ostavila pre dve godine i otišla, ali nije otišla sama, s sobom je povela i mlađeg sina, Ajdinovog brata, koji Ajdinu mnogo nedostaje. Ističe kako mu odustvo brata najteže pada.

– On mene sluša, ja njega – kaže dečak za svoj odnos sa dedom. Sam se kupa, a deda ustaje u cik zore, da mu naloži vatru, da se ugreje pre polaska u školu. Dolazi im, kaže, komšinica koja donese ponešto za jelo. A deda mu pravi hleb, sprema makarone.

– Meni će sad najbolje biti kad dobijem biciklu, ne treba niko ništa da mi pomaže. I domaći pišem sam, sve znam, jedino ako nešto ne znam, pitam dedu i on mi pomogne. Kad ne bi bilo dede, brate… – priča Ajdin i kaže da mu je otac negde u Hercegovini, radi.

Najviše mu kaže nedostaju majka i brat Adin, najviše, ali eto, kaže, sve će proći.

– Volim ih oboje – priča dečak.

Ne viđa ih, retko ga pozivaju na telefon, a on nije ljut, kaže, nema mama kredita toliko.

Na teškom životnom putu, uprkos lošem načinu život ovaj hrabri dečak ne skida osmeh s lica. On nema mnogo želja, ima samo jednu. Mama ga je, kaže, zvala da mu čestita rođendan. A otac nije i ne zna kad mu je rođendan.

Kupovina bicikle je bio prvi Ajdinov odlazak u kupovinu. Sve što dečak nosi, dobio je od starije dece, prenosi Telegraf.

1 komentar
  1. Ja

    Tugaaa….

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike