U trendu

Đoković u tri seta pobedio Čunga, Krajinović predao meč

Odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australje u Melburnu prvi teniser sveta Novak Đoković počeo je današnjom pobedom u tri seta protiv 51. igrača sveta Hjeona Čunga iz Južne Koreje, 6:3, 6:2, 6:4.

Đoković, koji će u Melburnu pokušati da osvoji svoj šesti trofej, pobedio je za nepuna dva sata.

Srpski teniser je u osmom gemu prvog seta napravio brejk i poveo sa 4:2, njegov protivnik je u narednom vratio brejk, ali mu je Đoković ponovo oduzeo servis i poveo sa 5:3. On je zatim u gemu na svoj servis iskoristio drugu set loptu i poveo u meču.

Đoković je na početku drugog seta, u prvom i trećem gemu oduzeo servis Čungu i bez većih problema osvojio drugi set.

Prvi igrač sveta je u prvom gemu trećeg seta oduzeo servis protivniku, a tu prednost je sačuvao do kraja seta, koji je završio bez izgubljenog poena na svoj servis, posle prve meč lopte.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela hrvatskog tenisera Ivana Dodiga, 90. na ATP listi i Francuza Kventina Halisa, 19. igrača sveta.

Prvog dana takmičenja na Australijan openu srpski teniser Filip Krajinović predao je jutros meč Amerikancu Denisu Kudli zbog povrede. Srpski teniser je u trenutku predaje imao dva seta zaostatka, 2:6 i 1:6.

Kudla će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela Italijana Andreasa Sepija i Tejmuraza Gabašvilija iz Rusije, a ako prodje u treće kolo protivnik bi mogao da mu bude Đoković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.