U trendu

Džikić: Uzbudljivo preko svake mere

Trener Partizana Aleksandar Džikić ocenio je da je večerašnja pobeda protiv Ludvizburga u Ligi šampiona bila „uzbudljiva preko svake mere“, kao i da su grešili i on i tim, ali da je zadovoljan što je ostvarena pobeda.

„Bili ste na utakmici, videli ste sami. Bilo je uzbudljivo preko svake mere. Verovatno smo mogli ranije da prelomimo, ali prosto nismo. Oni su vrlo agresivan tim i kada se dozvoli štošta, onda je vrlo teško da se igra. Generalno, zadovoljan sam pobedom jer smo prekinuli taj niz, pobedili smo tim koji ima pet pobeda za redom, koji je kvalitetan, koji se pojačava“, rekao je Džikić novinarima posle meča.

Partizan je pobedio 86:82 posle produžetka.

„Pravili smo gluposti, ali smo nastavili da se borimo. Greše igrači, grešim ja, ali je sve to normalno. Na kraju sam pozvao ljude koji dolaze da ne zvižde našim igračima. Takvi su, kakvi su. Meni mogu da vređaju, da mi viču ovo-ono, nemojte igrače da dirate, mi to ne radimo“, rekao je Džikić.

Trener je posle meča ponovo razgovarao sa nekim iz publike, ali je kazao da nije bilo ništa neprijateljski.

„Razmenjivali smo utiske. Nije kao prošli put. Nemam ja uopšte nikakvu dilemu da sam nepogrešiv, odmah da vam kažem. Ali, generalno, dali su podršku, ja sam rekao ‘ljudi, vidite sve’, i to je to“, rekao je Džikić.

Mihajlo Andrić je konačno prelomio meč, ofanzivnim skokom pet sekundi pre kraja, posle čega je pogodio oba penala i tako svom timu doneo nedostižna četiri poena prednosti.

„Teška utakmica, veoma teška za nas. Znali smo da će biti takva, takva je bila i u Nemačkoj. Borili smo se do kraja, zaslužili smo ovu pobedu. Takva je, kakva je. Bilo je teško do kraja, ali je ovo važna pobeda za nas“, rekao je Andrić.

Upitan da ispriča kako je bilo u tom poslednjem napadu, igrač je kratko odgovorio: „Bolno. Šta znam, krenuo sam na loptu, ja da uzmem neki skok“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar