U trendu

Nadalu i Đokoviću se ovo tenisko pravilo neće svideti

Na aktuelnom US Openu piše se istorija. U Njujorku se naime događa zaista istorijska promena koja će uveliko uticati na tenis.

U mečevima juniora kreće testiranje vremena između dva poena: muškarci imaju 25 sekundi vremena između poena, a žene pet sekundi manje. Ako igrač ne uputi servis u zadatom roku, trebao bi da dobije prvo upozorenje, a potom i da izgubi prvi servis. Kako je to pravilo za sada vrlo fleksibilno, odnosno zavisi od sudija, tako se i ne sprovodi. Upravo zato, teniska federacija kreće u finalizaciju: na velikom semaforu od sada će postojati sat koji će otkucavati vreme između poena. Merenje se uvodi kako bi igrači mogli da prate, ali i kako im sudije više ne bi progledali kroz prste.

„Sudije prvi ne poštuju to pravilo. Igram, recimo, sa Nadalom po četiri sata, a on nijednom ne dobije opomenu. Znam da su navijači frustrirani kada u pet minuta odgledaju samo pet poena“, kazao je predvodnik novog pravila, Rodžer Federer.

Osim Nadala, koji troši daleko najviše vremena, nova odluka najviše će pogoditi i Novaka Đokovića, navode mediji, koji je poznat kao teniser koji jako dugo baca lopticu pre nego što uputi servis protivniku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.