U trendu

Novi tripl-dabl Vestbruka u pobedi Oklahome

Košarkaš Oklahome Rasel Vestbruk nastavio je da pruža sjajne partije, pošto je u jutrošnjoj pobedi svog tima nad Hjustonom ostvario svoj 15. tripl-dabl u sezoni.

Oklahoma je kod kuće pobedila sa 111:107 i tako ostvarila svoj peti uzastopni trijumf. Vestbruk je meč završio sa 21 poenom, 15 asistencija i 13 skokova i tako se po učinku približio nekima od najvećih košarkaša svih vremena.

Poslednji put kada je neko u NBA imao 15 tripl-dablova u sezoni bilo je 1988/89, kada je Irvin „Medžik“ Džonson imao 17, a Majkl Džordan 15.

Osim toga, ovo je Vestbruku šesti tripl-dabl u martu i 34. u karijeri. Samo je Džordan imao bolji mesečni učinak, pošto je aprila 1989. imao sedam.

„To je pravi blagoslov. Posebno kada vas neko pominje uz takve igrače, koji su članovi Kuće slavnih. Moj posao je da probam da pomognem da pobedjujem i da osvojimo titulu“, rekao je Vestbruk.

Ovo je treći uzastopni put da je Vesbruk imao dvocifren učinak u tri statističke kategorije, a Oklahoma je pobedila svih 15 puta ove sezone kada on igra tako, što je naglasio i njegov saigrač Kevin Durent.

„Kada nam pomaže u skoku tako i kada tako dodaje, ceo tim ima koristi. Mislim da su skokovi glavni. Kada tako skače, ceo tim je bolji. Može da dodaje, može da daje i najboljima, ali kada ovako skače, mi dobijamo novi kvalitet“, rekao je Durent, koji je meč završio sa 23 poena.

Najefikasniji u Hjustonu bio je Džejms Harden sa 24 poena, ličnim rekordom karijere od 16 asistencija i sedam skokova. Dvajt Hauard dodao je 16 poena i 13 skokova.

Oklahoma je zadržala treće mesto na Zapadu, a Hjuston sada ima samo pobedu više od Jute na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of.

Los Andjeles Lejkersi pobedili su kod kuće Memfis sa 107:100 i tako prekinuli seriju od četiri uzastopna poraza.

Kobi Brajant je postigao 20 poena, i kao mnogo puta ove sezone opraštao se od prijatelja i sportskih rivala. On je čuvao Tonija Alena, prijateljski se na terenu „peckao“ sa Metom Barnsom i prisećao se amaterskih dana sa Vinsom Karterom.

Brajant je u trećoj četvrtini postigao 12 poena, ali je poslednja četiri i po minuta proveo na klupi jer je trener Bajron Skot želeo da vidi šta mladi tim može da uradi sam na terenu.

Džordan Klarkson postigao je 22 poena, dok je Brendon Bejs postigao osam od svojih 18 poena u poslednjoj deonici.

Toni Alen postigao je 27 poena za Memfis.

Brajant je bio u sastavu tima četvrti put u poslednjih 10 utakmica Lejkersa kod kuće. On je bio dobro raspoložen i novinarima je objasnio da je hteo da igra protiv starih prijatelja i da zato nije hteo da odmori bolno rame pred utakmicu u Feniksu.

Brajant je nedavno rekao da je Alen najbolji defanzivac protiv koga je igrao u 20 godina karijere u NBA, dok mu je Karter bio jedna od ranih inspiracija da vredno trenira.

Ova utakmica imala je još jedno podsećanje na prošlost, pošto je Meta Vorld Pis isključen početkom poslednje četvrtine zato što nije mogao da prestane da se žali sudijama što nije sviran faul kada ga je Karter ometao tokom šuta. Bivši Ron Artest ima ogromnu istoriju nedoličnog ponašanja i incidenata na terenu, ali ovo mu je prvo isključenje u sezoni. Memfis je posle dobio priliku da izabere koji igrač Lejkersa će se boriti za podbacivanje, a igrači su uh osmehe izabrali Brajanta, koji je izgubio.

Majami je u gostima pobedio Nju Orleans 113:99 predvodjen Dvejnom Vejdom, koji je postigao 25 poena i sedam skokova. Rezervni centar Hasan Vajtsajt pružio je sjajnu partiju sa 24 poena, 14 skokova i tri blokade.

Najefikasniji u Nju Orleansu bio je Džru Holidej sa 24 poena, ali uz loš šut iz igre, pošto je promašio 16 šuteva od 23.

Šarlot je prošle noći napravio iznenadjenje kada je nadoknadio 23 poena minusa i pobedio San Antonio. Ekipu je tada predvodio Džeremi Lin, koji je isto to uradio i jutros.

On je postigao 21 poen, dok je Nikola Batum dodao 23 za pobedu Hornetsa u gostima nad Bruklinom 105:100.

Najefikasniji u Bruklinu bio je Bruk Lopez sa 29 poena, devet skokova i šest asistencija.

Rezultati utakmica igranih u noći izmedju utorka i srede:

Bruklin – Šarlot 100:105

Oklahoma – Hjuston 111:107

Nju Orleans – Majami 99:113

LA Lejkers – Memfis 107:100

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.