U trendu

Srbija u četvrtfinalu Dejvis Kupa: Troicki doneo radost navijačima!!!

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se večeras u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je u petom odlučujućem meču Viktor Troicki pobedio Kazahstanca Aleksandra Nedovjesova u tri seta 6:2, 6:3, 6:4.

Srbija je posle drugog dana gubila 2:1, ali je Novak Djoković ranije danas u uzbudljivom meču pobedio Mihaela Kukuškina posle preokreta i izjednačio.

Srpski teniseri će od 15. do 17. jula u četvrtfinalu biti domaćini Velikoj Britaniji, koja je u prvom kolu pobedila Japan sa 3:1.

Pomalo je Troicki dekoncentrisano počeo meč, pošto se već u svom drugom servis gemu suočio sa brejk loptom, ali je ipak „as“ udarcem uspeo da spasi, te povede sa 2:1.

Kako je meč odmicao, tako je Troicki postajao sigurniji i počeo da preuzima inicijativu, pa je već u šestom gemu došao do brejka, a onda je i u osmom napravio novi, te je tako poveo sa 1:0 u setovima.

Veoma kvalitetno je Troicki odigrao i u drugom setu. Rivalu nije dozvoljavao da uspostavi ravnotežu. Bio je izuzetno agresivan u svakom poenu, pa je veoma brzo, uz dva brejka, stigao do prednosti od 5:1. Nedovjesov je u šestom gemu uspeo da oduzme servis 23. teniseru sveta, a potom uz dosta problema smanji na 5:3, medjutim, to je bilo sve što je uspeo da uradi, jer je Troicki lako dobio svoj servis gem i poveo sa 2:0 u setovima.

U istom ritmu je Troicki nastavio meč. Na početku trećeg seta je došao do brejka, koji Kazahstanac nije uspeo da uzvrati do kraja, pa je tako Srbija došla do trećeg boda i plasman u četvrtfinale.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.