U trendu

Koridori: Tuneli izgradjeni po standardima

Koridori Srbije demantovali su danas navode medija da dva tunela na deonici Koridora 11, Ljig-Preljina moraju da se ruše jer nisu izgradjeni po standardnim dimenzijama.

„Tuneli su projektovani i izvedeni prema važećim standardima koji obezbedjuju slobodan prostor 4,75 metara visine, što omogućava nesmetano i bezbedno kretanje svih vozila (po medjunarodnim standardima maksimalna dozvoljena visina vozila i tereta iznosi 4 metra)“, naveli su Koridori.

Kako se dodaje, geodetski snimak izvedenih radova ukazuje da su svi radovi izvedeni prema projektnoj dokumentaciji i da su odstupanja od projektovanog profila u granicama dozvoljenih koje propisuje važeća tehnička regulativa.

Prema Koridorima, tokom radova na trasi kroz tunele se nesmetano kreće teška mehanizacija, šleperi i vozila sličnog gabarita.

Komisija za tehnički pregled te deonice kontroliše sve radove i na osnovu preliminarnog izveštaja koji je dostavljen Koridorima Srbije nema primedbi te vrste za izvedene radove na tunelima, piše u saopštenju.

Dodaje se da je uspešan završetak izgradnje autoputa je prioritet svih učesnika na izgradnji deonice Koridora 11, investitora projekta Koridori Srbije sa glavnim izvodjačem radova, azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“ koja se, kako se navodi, tokom realizacije projekta pokazala kao kredibilan partner.

Koridori su najavili da će na veb stranici preduzeća u toku dana biti postavljen snimak sa gradilišta, kako bi sve mogli da vide da šleperi i mehanizacija nesmetano mogu da prolaze kroz tunele na autoputu Beograd-Južni Jadran.

Dnevni list „Kurir“ objavio je danas da radovi na Koridoru 11 kasne zato što moraju da se ruše dva tunela na deonici Ljig-Preljina jer su niska i kroz njih ne mogu da prolaze šleperi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.