U trendu

Presuda za četvorku koja je iznudjivala novac

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije saopštilo je danas da je postala pravosnažna presuda kojom su Veselin Vasić, Ljubiša Bulatović, Miroslav Rakočević i Mijajlo Radnić osudjeni zbog iznude novca na višegodišnje kazne zatvora.

Veselin Vasić osudjen je na tri, Ljubiša Bulatović na četiri i po, Miroslav Rakočević na pet i Mijajlo Radnić na četiri godine zatvora.

Kako se navodi, sa njima je još 30. juna 2016. godine zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela, a 13. jula sudija Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu prihvatio je njihova priznanja i objavio presudu.

Budući da okrivljeni Miroslav Rakočević, Ljubiša Bulatović i Mijajlo Radnić nisu državljani Srbije već Crne Gore, izrečena im je i mera bezbednosti proterivanje stranaca sa teritorije Srbije na šest godina.

Okrivljena četvorka osudjena je zbog iznude novca, a kao organizator grupe označen je Miroslav Rakočević (37) iz Kolašina.

Oni su u avgustu i septembru 2015, godine iznudjivali novac u Srbiji od poslovnih ljudi, uglavnom onih koji se bave medjunarodnim transportom.

Rakočević, Bulatović (37) i Radinić (45) dolazili su iz Crne Gore u Srbiju zbog više iznuda, dok se Veselin Vasić iz Kuršumlije, tereti da je tipovao žrtve.

Četvorka je uhapšena nakon što je od Beogradjanina N. V. (41) iznudila 50.000 evra u TC „Ušće“, a prethodno su mu pretili da će pretući njega i članove porodice, a kasnije i da će ih ubiti.

Prvoosumnjičeni Rakočević branio se u Tužilaštvu da nije reč o iznudi, već da mu je N. V. dugovao novac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.