U trendu

Težak sudar u Istri, poginuo Srbin, žena i deca povređeni

U Istri se rano jutros dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je na licu mesta poginuo 32-godišnji srpski državljanin, dok su suvozačica i dvoje male dece iz njegovog „fijata stilo“ novosadskih tablica povređeni i prevezeni u riječku bolnicu, javljaju hrvatski mediji, pozivajući se na saopštenje istarske policije.

Udes se dogodio oko 01.30 sati na vijaduktu Rogovići na Istarskom ipsilonu kada je, prema podacima policije, 55-godišnjak iz Zagreba, upravljajući „škodom superb“ zagrebačke registracije u smeru Kanfanara, iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa „fijatom stilo“ u smeru tunela Učka, prenosi „Jutarnji list“.

U silovitom udarcu vozac „fijata stilo“ preminuo je na mestu nesreće, a vozač „škode“, koji je u autu bio sam, suvozačica i dvoje maloletene dece iz „fijata“ su sa zadobijenim povredama prevezeni u riječku bolnicu na Sušaku, odnosno na Kantridu.

„Fijat“ je odbačen zadnjim delom na zaštitnu ogradu autoputa, a da bi izvukli suvozačicu i dvoje male dece na zadnjem sedištu, vatrogasci su u potpunosti odrezali krov vozila.

Kako prenosi „Glas Istre“, na putu je ostala velika količina ulja i goriva, kao i delova oba automobila.

Vijadukt je od 01.30 do 06.10 sati bio zatvoren zbog uviđaja.

Bila je to 10 sapbraćajna nesreća u Istri ove godine, s isto toliko poginulih ljudi, dok je prošle godine u istom periodu zabeleženo osam saobraćajnih nezgoda u kojima je 11osoba poginulo, podsećaju hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.